10-те най-известни автомобила с германски произход

10-те най-известни автомобила с германски произход

Когато говорим за комфорт, практичност и ефективност на първо място човек винаги се сеща за германските автомобили. Да, те може да не са така изящни като италианските, изискани като британските или мощни като американските, но само в общия случай. Германците са произвеждали и произвеждат коли, които остават в историята дълго време и някои просто нямат еквивалент. Ето и 10-те най-известни автомобила с германски произход.

Porsche 911

porsche 911

Porsche 911 е един от най-популярните спортни автомобили за последните 50 години. Неслучайно продължава да търпи обновления и да е абсолютна класика. За първи път е пуснато на пазара през 1963 г. и до ден днешен е сред най-успешните модели на компанията.

Porsche Cayenne

porsche cayenne

От 2002-а година насам Cayenne не спира похода си по популярност. Последните версии имат и хибриден вариант, с което автомобилът се придържа и към тенденциите.

Volkswagen Beetle

volkswagen beetle

Beetle-ът е повече социална икона, отколкото просто поредния автомобил. Произвеждан е в продължение на 58 години, макар и с прекъсване и сериозни промени по дизайна. Историята му е безкрайно интересна и може да я прочетете в „Автоистория: Любимият VW Beetle - по заръка и дизайн на Хитлер“ .

Volkswagen Golf R

volkswagen golf r

Golf-ът е абсолютно единствен по рода си, има ли съмнение в това? Популярността му не е стихвала от появата на модела през 74-а. Независимо от всички анекдоти и смешки, този автомобил не спира да бъде търсен.

Volkswagen Passat

VW Passat

Този автомобил може би трябва да оглави всякакви класации за най-популярни и купувани германски коли заедно с Golf. Печели огромно количество точки не само с параметрите си, но и с цената.

Mercedes-Benz 560SEL

mercedes-benz

560SEL е представен през 1970 г. и от тогава е абсолютната класика в историята на Mercedes. Дори се смята за един от най-добрите от S класата.

Mercedes-Benz SLS

mercedes benz sls amg

Безспорно великолепен и също така несъмнено един от бъдещите чести гости на аукционните къщи. Mercedes сякаш правят коли с перспективата да бъдат еднакво величествени и десетилетия след времето си.

Audi R8

audi r8

Audi R8 определено изпъква в парка на произвежданите от компанията модели. Германският произход, съчетан със смесица от лукс и екзотика няма как да не се утвърди и в историческата линия след представянето си през 2006 г.

Audi Quattro

audi quatro

Още едно Audi със сигурност е вече исторически автомобил. Quattro става хит през 80-те години, а след поредица драстични трансформации може да се каже, че и днес си е такъв. Спортният му дух допринася немалко за това.

Opel Astra

opel astra

От 1991-а година досега Opel Astra затвърждава позициите си като автомобил, на който може да се има доверие и който периодично е обновяван спрямо тенденциите. Неслучайно през 2016 г. стана автомобил на годината.

Ако още се чудите, дали германските автомобили са достатъчно добри за вас, ето един забавен поглед към нещата. Не просто добри, а най-добрите.

В Maxo не делим колите по националност. Спрямо оценката на автомобила, който притежавате, може да вземете обратен лизинг на стойност от 3000 до 100 000 лв. със срок на погасяване до 60 месеца.  През това време продължавате да използвате колата си както и преди

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече