Почивка по време на пандемия - кои са подходящите дестинации?

Почивка по време на пандемия - кои са подходящите дестинации?

Пандемията оказа сериозно влияние във всички сфери на живота, но една от най-засегнатите със сигурност е тази на туризма. Голяма част от традиционните туристически държави се видяха принудени да спрат достъпа на туристи, с цел да ограничат доколкото е възможно разпространението на вируса. 
Въпреки това, съществуват места, които можеш безопасно да посетиш, дори и в условията на пандемия. Ако спазваш всички наложени мерки от държавата, тестваш се, спазваш карантина, когато е необходимо, и се грижиш за хигиената си, може да си организираш чудесна почивка в интересна локация.
Ето някои от нашите предложения за подобни дестинации.

 

Преоткрий България

Условията, поставени от пандемията, предизвикаха една позитивна тенденция - туризмът на родна земя. България може да ти предложи изключително красиви и безопасни дестинации, нужно е само да се огледаш! 
Ако искаш да си направиш една добра спа почивка - Велинград може да бъде твоето място. Там ще откриеш борови гори, изглед към Западни Родопи и богатство от минерални извори и лечебни води. В градът има много хотели и санаториуми, които предлагат прекрасни спа условия. Накратко - истинска почивка, сред красива природа, без струпване на хора.

Ако пък предпочиташ морето пред планината, ориентирай се към някое уединено кътче на Черно море. Нашето предложение е плаж Аркутино - един от най-романтичните плажове в България. Намира се между курортите Свети Тома и Приморско, а плажната му ивица е една от малкото незастроени по черноморието. Тук ще бъдеш по-близо до природата, ще можеш да се насладиш на чист въздух и кристална вода. Перфектните условия да забравиш за пандемията, поне за малко.

 

Посети нови места в Европа

Ако си готов да напуснеш границите на държавата, няма проблем! Грабвай маската и дезинфектанта за ръце и бъди готов за път. Ето кои са някои от най-безопасните дестинации в Европа, които можем да ти предложим.

Мадейра, Португалия - остров в Атлантическия океан, който впечатлява със страхотната си природа. Тук взетите навреме мерки за ограничаване на COVID-19 са дали своя добър ефект. Островът е една от зелените зони на Европа с най-малко регистрирани активни случаи. Португалия е и една от първите страни, които са разработили застраховка специално за вируса.
А какво можеш да откриеш в Мадейра? Природа, традиции, гостоприемство и вкусна храна - рецепта за една истински добра почивка. Регионът е известен и с богатството си на невероятна растителност. Растенията цъфтят целогодишно, благодарение на разположението на острова, както и на мекия климат. 

Ако искаш да избегнеш плажовете, но все пак да останеш в Европа, имаме предложение за теб. Тбилиси, столицата на Грузия, се счита за една от сравнително най-безопасните държави по време на пандемията. А какво може да ти предложи Тбилиси? Интересна архитектура, вплитаща в себе си най-доброто от различни епохи. Крепостта Нарикала, която издига там от повече от 16 столетия, предлага най-страхотната гледка към града. Старият град, минералните бани и още много - дестинация, която определено си заслужава.

 

Посети нови континенти

Ако силно мечтаеш да посетиш някоя далечна страна, е важно да се съобразиш с всички ограничения, които пандемията поставя. Ако всичко е изрядно и си готов за пътуване, време е да избереш крайната си цел. 
Една от държавите, които най-добре се справиха с овладяването на вируса, е Нова Зеландия. След бързо взетите мерки, страната може да се похвали като една от най-безопасните дестинации в това отношение.
А ето какво може да откриеш в Нова Зеландия. Тя вплита в себе си толкова много забележителности, че просто няма как да се спреш на една. Mалко дестинации могат да се похвалят с толкова впечатляващи природни чудеса, разположени на толкова малка площ. 
Заснежени върхове, искрящи заливи, крайбрежни ледници, дъждовни гори, фиорди и реки, са само част от забележителностите, на които можеш да попаднеш като турист там. Ако мечтаеш да изследваш някое по-отдалечено кътче от света, Нова Зеландия няма да те разочарова.

Почивката по време на пандемия не е невъзможна, просто е необходимо малко повече проучване и повишено внимание. Ако сме те вдъхновили да посетиш някоя от тези дестинации, ти желаем приятен път! И не забравяй, че Maxo.bg е насреща винаги, когато имаш нужда от допълнително средства.

 

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече