Назад към всички

Почивка по време на пандемия - кои са подходящите дестинации?

Почивка по време на пандемия - кои са подходящите дестинации?

Пандемията оказа сериозно влияние във всички сфери на живота, но една от най-засегнатите със сигурност е тази на туризма. Голяма част от традиционните туристически държави се видяха принудени да спрат достъпа на туристи, с цел да ограничат доколкото е възможно разпространението на вируса. 
Въпреки това, съществуват места, които можеш безопасно да посетиш, дори и в условията на пандемия. Ако спазваш всички наложени мерки от държавата, тестваш се, спазваш карантина, когато е необходимо, и се грижиш за хигиената си, може да си организираш чудесна почивка в интересна локация.
Ето някои от нашите предложения за подобни дестинации.

 

Преоткрий България

Условията, поставени от пандемията, предизвикаха една позитивна тенденция - туризмът на родна земя. България може да ти предложи изключително красиви и безопасни дестинации, нужно е само да се огледаш! 
Ако искаш да си направиш една добра спа почивка - Велинград може да бъде твоето място. Там ще откриеш борови гори, изглед към Западни Родопи и богатство от минерални извори и лечебни води. В градът има много хотели и санаториуми, които предлагат прекрасни спа условия. Накратко - истинска почивка, сред красива природа, без струпване на хора.

Ако пък предпочиташ морето пред планината, ориентирай се към някое уединено кътче на Черно море. Нашето предложение е плаж Аркутино - един от най-романтичните плажове в България. Намира се между курортите Свети Тома и Приморско, а плажната му ивица е една от малкото незастроени по черноморието. Тук ще бъдеш по-близо до природата, ще можеш да се насладиш на чист въздух и кристална вода. Перфектните условия да забравиш за пандемията, поне за малко.

 

Посети нови места в Европа

Ако си готов да напуснеш границите на държавата, няма проблем! Грабвай маската и дезинфектанта за ръце и бъди готов за път. Ето кои са някои от най-безопасните дестинации в Европа, които можем да ти предложим.

Мадейра, Португалия - остров в Атлантическия океан, който впечатлява със страхотната си природа. Тук взетите навреме мерки за ограничаване на COVID-19 са дали своя добър ефект. Островът е една от зелените зони на Европа с най-малко регистрирани активни случаи. Португалия е и една от първите страни, които са разработили застраховка специално за вируса.
А какво можеш да откриеш в Мадейра? Природа, традиции, гостоприемство и вкусна храна - рецепта за една истински добра почивка. Регионът е известен и с богатството си на невероятна растителност. Растенията цъфтят целогодишно, благодарение на разположението на острова, както и на мекия климат. 

Ако искаш да избегнеш плажовете, но все пак да останеш в Европа, имаме предложение за теб. Тбилиси, столицата на Грузия, се счита за една от сравнително най-безопасните държави по време на пандемията. А какво може да ти предложи Тбилиси? Интересна архитектура, вплитаща в себе си най-доброто от различни епохи. Крепостта Нарикала, която издига там от повече от 16 столетия, предлага най-страхотната гледка към града. Старият град, минералните бани и още много - дестинация, която определено си заслужава.

 

Посети нови континенти

Ако силно мечтаеш да посетиш някоя далечна страна, е важно да се съобразиш с всички ограничения, които пандемията поставя. Ако всичко е изрядно и си готов за пътуване, време е да избереш крайната си цел. 
Една от държавите, които най-добре се справиха с овладяването на вируса, е Нова Зеландия. След бързо взетите мерки, страната може да се похвали като една от най-безопасните дестинации в това отношение.
А ето какво може да откриеш в Нова Зеландия. Тя вплита в себе си толкова много забележителности, че просто няма как да се спреш на една. Mалко дестинации могат да се похвалят с толкова впечатляващи природни чудеса, разположени на толкова малка площ. 
Заснежени върхове, искрящи заливи, крайбрежни ледници, дъждовни гори, фиорди и реки, са само част от забележителностите, на които можеш да попаднеш като турист там. Ако мечтаеш да изследваш някое по-отдалечено кътче от света, Нова Зеландия няма да те разочарова.

Почивката по време на пандемия не е невъзможна, просто е необходимо малко повече проучване и повишено внимание. Ако сме те вдъхновили да посетиш някоя от тези дестинации, ти желаем приятен път! И не забравяй, че Maxo.bg е насреща винаги, когато имаш нужда от допълнително средства.

 

 

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Как да се справиш с предстоящи големи разходи?

Как да се справиш с предстоящи големи разходи?

Задаващите се празници могат да ти поднесат какви ли не изненади. А справянето с по-големи разходи може да се окаже предизвикателно. Важното е да запазиш спокойствие и да реагираш бързо и разумно.

Шофиране на дълги разстояния - как да се подготвиш?

Шофиране на дълги разстояния - как да се подготвиш?

Планираш ли да пътуваш скоро надалеч? Ето няколко лесни стъпки, които да имаш предвид при следващото пътешествие.

Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Често ти се случва да мечтаеш да имаш собствен бизнес? Подготвили сме няколко стъпки, които да ти служат в началната фаза, точно, когато започваш да градиш плановете си.

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Все още нямаш идея как да почиваш със семейството си? Следва списък с въпроси, по който може да се ръководиш, докато планираш семейната си почивка. Да започваме!