Обединяване на кредити - кои са ползите?

Обединяване на кредити - кои са ползите?

Що е то обединяване на кредити? Накратко - това е процес, по време на който няколко малки кредита се заменят от един по-голям. Благодарение на т.нар. консолидация, кредитополучателят трябва да плаща само една месечна вноска вместо да следи и превежда пари по отделни сметки в различни дни. В идеалния случай, потребителят получава и по-благоприятни условия на заема - като например по-добра лихва. 
Звучи ли ти интересно и полезно? Нека тогава да ти разкажем малко повече за него.

Кога е необходимо обединяването на задълженията?

Най-често консолидацията се предприема от хора, които имат няколко малки заема и им се налага да покриват значителна сума, разделени на няколко вноски към различни институции. Често се използва за комбиниране на дългове по кредитни карти, стокови кредити, студентски заеми или други видове кредити в нов заем. 

Предимства при обединяване на кредити са много.

Предприемането на тази крачка може да се окаже много ползотворна за теб и за управляването на финансите ти. Ето кои са и най-големите предимства:

  1. Плащане само на 1 сметка: Нека бъдем честни. Управлението на финансите е много по-лесно, когато в него са включени възможно най-малко елементи. Например когато изплащането на заемите ти означава, че веднъж в месеца трябва да превеждаш една и съща сума пари към един получател. Ако трябва да следиш зорко календара и да пресмяташ 2-3 суми, които да преведеш на няколко различни места, шансът да се объркаш е доста голям. Не е невъзможно и да забравиш да платиш някоя вноска и така да се поставиш в неудобна ситуация. Точно това е в основата на консолидацията на заеми.

  2. Нови, по-изгодни условия: обединяването на кредити обикновено се прави, когато условията по новия договор са по-изгодни или по-удобни. За да знаеш, че това наистина е така, трябва да обърнеш внимание на няколко важни фактора - каква е новата лихва, каква е месечната вноска, какъв е новият срок. Трябва внимателно да разгледаш новите условия и да ги сравниш с предишните. Спрямо твоето положение може да искаш да намалиш размера на месечната си вноска или пък обратно - да намалиш или увеличиш срока за изплащането на заема ти. Ако това, което е важно за теб, е по-изгодно и е ясно описано в договора - можеш свободно да го подпишеш.

Как се обединяват задълженията?

Решаваш, че обединението на задълженията е стъпка, която искаш да предприемеш? Какво следва от тук нататък? 
Първо, важно е да провериш какво е сегашното ти състояние. Научи каква е цялата сума, която дължиш към момента. Ако нямаш тази информация, добре е да се обърнеш към кредиторите си и да я изчислиш. Това е начинът, по който ще разбереш каква ще е сумата на кредита, който предстои да изтеглиш и с който да покриеш тези, който дължиш към момента. 
След като си наясно с това и знаеш каква е крайната ти цел, е време да започнеш да следиш и сравняваш различни институции и условията, които ти предлагат те. Само тази проверка би ти гарантирала, че ще получиш точно това, което задоволява нужди ти.
Когато се спреш на точната институция, е време да действаш. Свържи се с нея, подпиши необходимите документи и започни новата по-удобна и по-изгодна ера от изплащането на твоите кредити. 

Живеем динамичен живот и често се случва да се окажем в непредвидени обстоятелства. Maxo разбира това и ти предлага финансова помощ винаги, когато имаш нужда от нея. Не се притеснявай да се свържеш се с нас!

И не забравяй - подобрихме условията си! В момент в, който всички повишават цените, ние намалихме лихвите по Обратен и Финансов лизинг!

 


 

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече