Най-впечатляващите автомобили от Женевския автосалон

Най-впечатляващите автомобили от Женевския автосалон

Лукс, електричество и летящи коли. Тези три фактора могат да обобщят тазгодишното издание на Женевския автосалон – едно от най-големите и нетърпеливо чакани световни изложения за автомобили. През 2018 г. автошоуто събра над 100 000 гости и 10 000 представители на медиите и е първото от големите европейски изложения. За разлика от тези в някои други домакини, тук няма промотирани автопроизводители и всички участници са поставени на равни начала. Швейцария е сравнително неутрална държава и няма автомобилно производство, макар и секторът за производство на авточасти в страната да е стабилен.

Електрификацията е навсякъде

Напълно съобразно тенденцията електроавтомобилите бяха най-масово застъпени. Пионерът в технологията – Tesla, отсъстваше от изложението, което позволи на останалите производители да се конкурират с новите си модели и да привлекат повече внимание.

Луксозни лимитирани серии

Другата основна тема на тазгодишното Женевско автошоу бяха лимитираните серии като McLaren Senna GTR (произведен в 500 бройки и всички те продадени), концептуалният Aston Martin’s Valkyrie AMR Pro, както и Morgan Aero GT от който ще бъдат произведени едва 8 бройки!

Както стана дума, третият забележителен момент в Женева бяха концепциите за летящи автомобили. Но стига толкова думи, ето и малко снимков материал за най-впечатляващите автомобили на изложението:

Renault EZ-GO

renault ez go

Renault презентира концепцията си за футуристично роботизирано такси. Капацитетът му е шестима пътници и има специална рампа за слизане и качване. Автомобилът е дълъг 5,20 метра с големи стъклени повърхности и заоблена каросерия. Производителят планира да пусне модела до 2022 г.

Porsche Mission E Cross Turismo

porsche mission e cross turismo

Загледайте се внимателно в снимката и кажете честно: Това на SUV ли ви прилича? Защото е. Това е електровариантът на първоначалната версия на Mission E, представена преди 3 години. Производителят обяви, че в следващите години приоритетно ще заложи на разработването на електроколи.

Hyundai Le Fil Rouge

hyundai le fil rouge

Le Fil Rouge в превод е „общата нишка“ и изразява начина, по който корейският производител свързва в един автомобил минало, бъдеще и настояще. Характерното за модела (и естествено това, което кара някои много да го харесват, а други да му се смеят) е гигантската предна решетка, наречена от Hyundai „каскадна решетка“. Погълнала е дори фаровете, но в интерес на истината не е чак толкова необичайна – големите решетки напоследък са „модерни“ и при други производители.

I.D. Vizzion на Volkswagen

volkswagen id vizzion

Електрическата версия на I.D. Vizzion се очаква да бъде на пътя през 2022 г. и да има пробег от 640 км. Пренасочването на VW в посока електроавтомобили кара коментаторите да гледат на него като опит за изчистване на имиджа след сериозните щети от дизелгейт за производителя в последните години.

Aston Martin Lagonda Vision Concept

aston martin lagonda vision concept

Електрическият прототип ще бъде произведен през 2021 г. и прилича на суперлуксозно произведение на изкуството.

Tata H5X

tata h5x

Индийският производител впечатли с концепцията за H5X SUV. Очаква се да е на пазара през първото полугодие на 2019 г.

Pop.Up Next

pop up next

Разработеният съвместно от Audi, Airbus и Italdesign хибриден автономен автомобил има и функцията на пътнически дрон. Разработката е в посока облекчаване на трафика в градовете. Каква е идеята: Да речем че попаднете в задръстване с малкото двуместно купе. Посредством приложение може да „призовете“ дрон-модула (който според описания случай се зарежда на близка електростанция), той да долети, да се прикачи към превозното средство и да пренесе по въздушен път колата отвъд задръстването. Тъй като въпросът с въздушния пътнически трафик в градовете още не е уреден никъде, не е ясно и кога наистина ще можем да видим Pop.Up Next на улицата (или над нея).

Няма да минат и няколко години преди да видим малко или повече от тези автомобили по улиците. Дотогава ще ви споделим за функция на вашия автомобил, за която може и да не подозирате: Той може да тегли кредит! С обратния лизинг на Maxo може да получите до 100 000 лв. заем за автомобила си, без обаче да се отказвате от него – ще продължите да си го използвате, докато изплащате заема на удобни вноски и срок до 60 месеца.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече