Назад към всички

Най-впечатляващите автомобили от Женевския автосалон

Най-впечатляващите автомобили от Женевския автосалон

Лукс, електричество и летящи коли. Тези три фактора могат да обобщят тазгодишното издание на Женевския автосалон – едно от най-големите и нетърпеливо чакани световни изложения за автомобили. През 2018 г. автошоуто събра над 100 000 гости и 10 000 представители на медиите и е първото от големите европейски изложения. За разлика от тези в някои други домакини, тук няма промотирани автопроизводители и всички участници са поставени на равни начала. Швейцария е сравнително неутрална държава и няма автомобилно производство, макар и секторът за производство на авточасти в страната да е стабилен.

Електрификацията е навсякъде

Напълно съобразно тенденцията електроавтомобилите бяха най-масово застъпени. Пионерът в технологията – Tesla, отсъстваше от изложението, което позволи на останалите производители да се конкурират с новите си модели и да привлекат повече внимание.

Луксозни лимитирани серии

Другата основна тема на тазгодишното Женевско автошоу бяха лимитираните серии като McLaren Senna GTR (произведен в 500 бройки и всички те продадени), концептуалният Aston Martin’s Valkyrie AMR Pro, както и Morgan Aero GT от който ще бъдат произведени едва 8 бройки!

Както стана дума, третият забележителен момент в Женева бяха концепциите за летящи автомобили. Но стига толкова думи, ето и малко снимков материал за най-впечатляващите автомобили на изложението:

Renault EZ-GO

renault ez go

Renault презентира концепцията си за футуристично роботизирано такси. Капацитетът му е шестима пътници и има специална рампа за слизане и качване. Автомобилът е дълъг 5,20 метра с големи стъклени повърхности и заоблена каросерия. Производителят планира да пусне модела до 2022 г.

Porsche Mission E Cross Turismo

porsche mission e cross turismo

Загледайте се внимателно в снимката и кажете честно: Това на SUV ли ви прилича? Защото е. Това е електровариантът на първоначалната версия на Mission E, представена преди 3 години. Производителят обяви, че в следващите години приоритетно ще заложи на разработването на електроколи.

Hyundai Le Fil Rouge

hyundai le fil rouge

Le Fil Rouge в превод е „общата нишка“ и изразява начина, по който корейският производител свързва в един автомобил минало, бъдеще и настояще. Характерното за модела (и естествено това, което кара някои много да го харесват, а други да му се смеят) е гигантската предна решетка, наречена от Hyundai „каскадна решетка“. Погълнала е дори фаровете, но в интерес на истината не е чак толкова необичайна – големите решетки напоследък са „модерни“ и при други производители.

I.D. Vizzion на Volkswagen

volkswagen id vizzion

Електрическата версия на I.D. Vizzion се очаква да бъде на пътя през 2022 г. и да има пробег от 640 км. Пренасочването на VW в посока електроавтомобили кара коментаторите да гледат на него като опит за изчистване на имиджа след сериозните щети от дизелгейт за производителя в последните години.

Aston Martin Lagonda Vision Concept

aston martin lagonda vision concept

Електрическият прототип ще бъде произведен през 2021 г. и прилича на суперлуксозно произведение на изкуството.

Tata H5X

tata h5x

Индийският производител впечатли с концепцията за H5X SUV. Очаква се да е на пазара през първото полугодие на 2019 г.

Pop.Up Next

pop up next

Разработеният съвместно от Audi, Airbus и Italdesign хибриден автономен автомобил има и функцията на пътнически дрон. Разработката е в посока облекчаване на трафика в градовете. Каква е идеята: Да речем че попаднете в задръстване с малкото двуместно купе. Посредством приложение може да „призовете“ дрон-модула (който според описания случай се зарежда на близка електростанция), той да долети, да се прикачи към превозното средство и да пренесе по въздушен път колата отвъд задръстването. Тъй като въпросът с въздушния пътнически трафик в градовете още не е уреден никъде, не е ясно и кога наистина ще можем да видим Pop.Up Next на улицата (или над нея).

Няма да минат и няколко години преди да видим малко или повече от тези автомобили по улиците. Дотогава ще ви споделим за функция на вашия автомобил, за която може и да не подозирате: Той може да тегли кредит! С обратния лизинг на Maxo може да получите до 30 000 лв. заем за автомобила си, без обаче да се отказвате от него – ще продължите да си го използвате, докато изплащате заема на удобни вноски и срок до 48 месеца.

Разбери повече

 

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Често ти се случва да мечтаеш да имаш собствен бизнес? Подготвили сме няколко стъпки, които да ти служат в началната фаза, точно, когато започваш да градиш плановете си.

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Все още нямаш идея как да почиваш със семейството си? Следва списък с въпроси, по който може да се ръководиш, докато планираш семейната си почивка. Да започваме!

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Когато си зад волана, независимо дали си сам или возиш пътници, безопасното шофиране трябва винаги да бъде основната ти грижа. Ето някои от нашите съвети.

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

В тази статия ще си поговорим кои са най-важните предпазни мерки, които да си осигуриш преди да тръгнеш, с цел да минимизираш рисковете за теб и семейството ти.