Най-очакваните автомобили за тази година

Най-очакваните автомобили за тази година

2019-а ще бъде година на подем за автомобилния бранш. Очаква се именно тази година да остане в историята като периодът на затвърждаване на електромобилите като масов продукт. Но конвенционалните коли не остават по-назад. Общо над 180 нови модела се очаква да дебютират през 2019 г. Сред тях по-интересните за европейския пазар: Audi представя 19 нови или подобрени модела, BMW – 18, Mercedes – 17 такива и дори от Porsche са подготвили цели 14. Масовите Ford и Volkswagen са подготвили по 9 нови или обновени коли.

Продължава и бумът в SUV сектора, където новите автомобили през годината ще бъдат 64 на брой, част от тях хибридни.

„Електро-година“

Наред с вече добилите популярност и масовост Renault Zoe, BMW i3 и Smart през тази година се очаква електромобилите от подобен клас и достъпност да увеличат значително и разнообразието си. От групата на Volkswagen по пътищата ще тръгнат I.D. моделите с логото на VW, както и електромобилите на Seat и Skoda. През тази година се очаква да започне производството и на електрически вариант на Mini.

mini 2019

Прогнозите на Mercedes са за петкратно увеличение в производството на флагмана EQC. Audi пък пуска градска електрическа кола, а още преди средата на годината се очаква и новия e-tron.

Audi E-Tron

Nissan Leaf също ще излезе с обновления и по-дълъг обсег с едно зареждане. Един от най-нетърпеливо чаканите електромобили през 2019 г. е Porsche Taycan.

Porsche Taycan

И това са само част от новите или подобрени електромобили, които може да очакваме през тази година. Производството и продажбите очертават бум в прогнозите, който ще продължи и през следващите години.

Малки/Градски и компактни коли

В този сегмент свежият полъх идва от Франция, откъдето се задава новото Renault Clio. Без промяна във външните параметри новото Clio има по-просторно купе, разполага и с нови автономни функции.

Renault Clio

Другите дебюти ще са на обновените Opel Corsa, Renault Twingo, Peugeot 208, Hyundai i10, както и VW Up II.

Осмата генерация на легендарния VW Golf е абсолютната звезда при компактните коли. Новият Golf е с милиметри по-широк и дълъг, но пространството вътре е значително по-широко и комфортно. Заради негативния имидж на дизелите в последно време, новите варианти ще са предимно бензинови и хибридни, а през 2020-а ще ги последва и новият Golf 8 GTI.

Golf 2019

Конкуренцията на Golf ще пристигне от Skoda с новия модел Scala – наследник на Skoda Rapid.

Средният клас става все по-луксозен

В средния клас ще видим предимно обновени и подобрени съществуващи модели. Най-очевидният пример е с С-класата на Mercedes, която все повече се доближава като комфорт и екстри към S-класата. Най-значимото събитие вероятно ще се окаже новата серия на BMW 3, където германците ще добавят и хибриден вариант. Jaguar ще представи преработен вариант на XE, от Audi са подготвили разкрасен A4, а Toyota ще заложи на Camry, която с времето би трябвало да измести Avensis, най-вече на американския пазар. Неособено търсената на пазара Peugeot 508 също ще се опита да привлече повече купувачи с подобрени визия и комфорт.

SUV се усъвършенства

Някои досегашни модели, като Nissan Juke и Renault Captur, се появяват с подобрения. Сред малкото наистина нови SUV модели през 2019-а е VW T-Cross, когото вече наричат „голямото братче на Polo“.

VW T-Cross

Range Rover пуска нови варианти на Evoque с хибридна система и трицилиндров двигател. Mercedes обновява GLA и GLB, същото ще се случи и с легендарния RAV4 на Toyota, а Audi пуска новият Q3.

Тенденцията в дизайна е джиповете да придобиват характеристиките на купе, което ясно се вижда при Porsche Cayenne Coupé – него ще видим в края на тази или началото на следващата година.

Porsche Cayene Coupe 2019

Другата тенденция при SUV и кросоувърите е обогатяването на технологиите, като най-добър пример за това е новият X6 на BMW. Той обаче най-вероятно ще бъде засенчен от „звяра“ X7, който освен всичко друго ще има и система за гласово управление.

BMW X7

Citroen от своя страна ще предложи подобаваща конкуренция на Nissan Qashqai в лицето на C5 Aircross.

C5 Aircross

Както става ясно, безспорно тенденцията се ръководи от новите технологии – предимно електрифициране на автоиндустрията и интернет свързаност. 2019-а надали ще е точно преломна, но определено може да се брои за момента, в който навлизаме в нова автоера. Вече е ставало дума, че това е постепенен процес и конвенционалните машини ще живеят сред нас още дълго. Сега е моментът да се възползвате от възможностите за супер бърз онлайн достъп до финансиране с помощта на автомобила си. С Maxo може да получите от 3000 до 100 000 лв. с опция за разсрочване до 60 месеца, през които продължавате да ползвате колата си както преди.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече