Най-големите световни автомобилни изложения през годината

Най-големите световни автомобилни изложения през годината

Автоизложенията в световен мащаб са десетки всяка година и всяко си има своите звезди. Производителите подбират внимателно къде какво ще представят и конкуренцията по показателите за иновативност, бързина, лукс и технология често са доста сериозни. Ето най-големите издания през 2018 г.

Доха, Катар

Катарското автомобилно изложение ще се проведе тази година за осми път от 18 до 22 април. Миналата година посетителите на изложението можеха да видят 110 автомобила, както от целия свят, така и от Катар, който наскоро се включи в автомобилния бизнес. Някои от тях избраха именно шоуто в Доха за дебюта си. Изложението се посещава от над 100 хил. души.

Пекин, Китай

Пекинското авто изложение се провежда два пъти годишно и е най-голямото в Китай. Пролетното издание ще се проведе от 25 април до 4 май. Очаква се акцент тази година да бъдат електрическите автомобили. Редица производители пазят дебюта на нови модели именно за изложението в Пекин. Нищо необичайно, след като в последните години Китай надмина САЩ по продажби на нови автомобили с няколко милиона.

Женева, Швейцария

Автошоуто в Женева се смята за най-важното изложение в световен мащаб. То се провежда през март, а гиганти като Honda, Ferrari, BMW, Ford, Mercedes и Aston Martin пазят премиерите си за швейцарския град. Впрочем последните представиха новият си спортен модел Vantage. Изложените в Женева автомобили са над 900 и варират от различни нови модификации на познати модели до необичайни концептуални автомобили. Безспорен фурор тази година предизвикаха Audi и Airbus с хибрида Pop.Up Next. Той представлява двуместен дрон за градско придвижване. Остава само въпросът, дали ще остане само в историята на изложенията или ще може да го видим и реално в небето над градовете.

Шанхай

Шанхайското авто шоу е едно от най-големите в света и също като пекинското се провежда два пъти в годината. Пролетното ще се състои от 21 до 28 април. Китайският производител SAIC получи разрешение за тестове на автономни автомобили в Шанхай, там е базиран и друг авто стартъп NIO, така че се очаква именно новите технологии в автомобилите да бъдат във фокуса му.

Токио, Япония

Автоизложението в Токио се проведе през януари и без изненада събра очите на всички с най-нови и последни технологии, типично по японски. В 11-те зали на изложбения център можеха да бъдат видени 880 автомобила. Макар и да бяха представите някои концептуални идеи, повечето новости всъщност бяха подобрени модификации за тунинг маниаци. Включително блестящо розово Lamborghini и облицован в камъни сваровски Mercedes.

Лос Анджелис, САЩ

Шоуто в Лос Анджелис по традиция се провежда в края на годината и през 2018 г. ще бъде от 30 ноември до 9 декември. Слави се с премиерите на луксозни автомобили. Само преди месеци на изданието за 2017 г. производителите направиха 56 премиери, сред които Chevrolet Corvette със 755 конски сили и предполагаемо най-бързата електрокола, която ще бъде пусната на пазара. Както в предходни години обаче изложението беше доминирано от SUV автомобили и кросоувъри.

Ню Йорк, САЩ

Изложението в Ню Йорк е съвсем скоро – от 30 март до 8 април и както винаги се очаква да бъде посетено от стотици хиляди души. Това е най-голямото и най-старото северноамериканско автошоу и съдържа всичко, което един автолюбител може да иска да види. От нови модели, проектотехнологии и концепции, до класически и ретро галерии.

Париж, Франция

Автошоуто в Париж се провежда веднъж на две години и изданието през 2018 г. ще се състои от 4 до 14 октомври. Това е едно от най-големите изложения в света и през последните години събира над милион посетители. Очаква се изложителите да са около 250 производители от целия свят, а премиерите – 140.

Не е задължително да посетите автомобилно изложение, за да се потопите в атмосферата му, но със сигурност е несравнимо. Ако ви се струва скъпо начинание, автомобилът ви може да ви съдейства за подобно преживяване. С обратния лизинг на Maxo може да получите до 30 000 лв. за автомобила си и срок на изплащане на заема до 48 месеца. При това да продължите да карате колата си през този период.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече