Колко ще ни струва мечтаната сватба?

Колко ще ни струва мечтаната сватба?

Сватбеният ден трябва да бъде незабравим, не само защото повечето от двойките го изживяват само веднъж в живота си, но преди всичко защото празникът на любовта е фантастично събитие, което не си заслужава да прекараме в изглаждане на неуредици. Ключът към успеха се крие в старателното предварително планиране на цялото тържество.

Много хора смятат, че наемането на сватбен агент напълно ще ги отмени, тъй като той ще поеме по-голямата част от отговорностите. Всъщност, всеки един детайл трябва да бъде обсъден с младоженците и именно те взимат ключовите решения. Независимо дали ще организирате сватбеното си тържество сами или с помощта на сватбен агент, най-важното, с което трябва да започнете е планирането на бюджета. Това включва запознаване с актуалните цени на всеки един елемент от събитието. Чрез навременното и внимателно планиране на средствата, които смятате да вложите в събитието, не само ще спестите пари, но и ще предотвратите непредвидени разходи в последния момент.

За да бъде законен, гражданският брак трябва да бъде сключен в ритуалната зала на съответната община, която младоженците са избрали за узаконяване на техния съюз. Двойката също така може да се венчае в църква и да организира изнесен ритуал по време на тържеството. След това идва въпросът, който е най-решаващ за това колко пари ще похарчите, а именно – колко гости планирате да поканите, дали ще организирате малко събитие само с най-близките или ще заложите на многобройна публика.

Инфографика с разходите около сватбеното тържество

Интересни факти от света:

Цената на сватбата варира силно в зависимост от това в коя държава живеят младоженците.

Най-скъпи са сватбите в Обединените арабски емирства, където една средностатистическа сватба струва около 185 000 $.

А ето и къде младоженците могат да организират сватбеното си тържество почти без пари:

  • Сватбеното тържество в Мавриций заедно с булчинската рокля и фотографа излиза средно 533 $.
  • В Шри Ланка за сватба младоженците плащат около 1128 $.
  • Сватбата в Мексико струва средно 9,329 $.

*Източник https://www.insider.com/

Плаж, поляна, бар, луксозен или пък по-непретенциозен ресторант, ленена или класическа булчинска рокля, музика на живо или диджей  – всяка сватба е уникална сама по себе си, а най-важното е максимално да се насладите на вашия голям ден! Лесно може да реализирате мечтаната си сватба с бързо финансиране до 100 000 лв.

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече