Кои са 8-те най-безопасни автомобили в момента?

Кои са 8-те най-безопасни автомобили в момента?

Сигурността на автомобила все повече е един от основните критерии за избор на автомобил. И отдавна не става въпрос само за сигурността на пътниците в колата, но и за поведението й на пътя и рискът от инциденти или катастрофи. С напредването на технологиите второто става все по-лесно, а спокойствието на водачите и пътниците всяка година трябва да се доказва пред потребителите с редица тестове на различни асоциации. Подбрали сме най-сигурните автомобили за движение по пътищата към днешна дата.

Volvo XC60

Volvo XC60 спечели конкурса за най-сигурен автомобил за 2018 г. на Европейската организация за проверка на сигурността на автомобилите NCAP. SUV-ът предпазва най-добре пътниците при челен сблъсък или страничен удар. По време на тестовете автомобилът показва, че предните и странични въздушни възглавници нанасят значително по-малко щети, а рискът от камшичен удар и наранявания при врата са минимални.

Subaru XV

На второ място е Subaru XV с безпрецедентни 199.7 точки, присъдени от Японската асоциация за автомобилна сигурност и помощ за жертвите. При това първенството в страната е за поредна година. Subaru XV е подготвен за всякакви сблъсъци, включително и за технология, която пази живота на пешеходците. И е на второ място, според NCAP.

Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc осигурява 96% сигурност на пътниците в купето и според NCAP е на трето място за 2018 г. Моделът отделя специално внимание на децата, които пътуват в SUV автомобилът. Не малка роля за озоваването му на трето място е и автоматичната спирачната система за спешни случаи AEB, която може да предпази от сблъсък както при непредвидена ситуация с друг автомобил, така и при „невидими“ за шофьора моменти, като човек, изскачащ иззад спрян автомобил и без видимост.

Nissan Leaf

Nissan Leaf също има пет звезди от NCAP. При това е един от най-продаваните електромобили в света, така че съчетава сигурността с икономичност. Първото поколение на Leaf не се справяше толкова добре по показателя сигурност, но от компанията явно са решили да наваксат по всички параметри.

Honda Civic

Как една малка, семейна кола, може да бъде достатъчно сигурна, така че дори да се класира на челните места? Ето това е Honda Civic. Според американския еквивалент на NCAP - Националната администрация по безопасност на движението по пътищата в САЩ (NHTSA) автомобилът напълно заслужава пет звезди.

Mercedes X-Class

Това поне може да се очаква от подобен пикап. Mercedes X-Class има редица подобрения по спирачната система, както и Електронна програма за стабилност, която управлява всяко колело по отделно. Това е и основната причина да попада в класацията на NHTSA за 2018 г.

Subaru Impreza

Още един семеен автомобил, но не какъв да е, а „всевиждащ“. От Subaru залагат на максимата, че няколко чифта очи виждат повече от един и затова са внедрили технологията EyeSight, която предупреждава шофьора за възможни рискови ситуации на пътя. Втора подобна система - Rear Vehicle Detection, може да „вижда“ там, където са мъртвите точки на водача.

Toyota C-HR

Toyota C-HR е опит за симбиоза между SUV и малък семеен автомобил. С други думи, подходящ за всичко. Опитът на японците да създадат перфектното возило се допълва и от оценката за сигурност. Подобно на Subaru Impreza това се случва чрез системи за допълнителна видимост за водача, които биха му позволили по-бърза и своевременна реакция.

Сигурността на пътя е изключително важна не само за вас и за вашите спътници, но и защото със сигурност не бихте искали да нараните някого другиго. Понякога технологията ни изневерява, а понякога може да се погрижите предварително. И за тази цел парите не може да бъдат оправдание за неглижиране. Още повече когато може да се възползвате от услуги като обратния лизинг на Maxo.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече