Назад към всички

Кои са най-евтините електромобили?

Кои са най-евтините електромобили?

Цената и недобрата инфраструктура за зареждане продължават да са най-голямото предизвикателство пред електрическите автомобили. Постепенно технологията се развива, пробегът на електромобилите се удължава, а производството поевтинява. И все пак, докато стане съвсем достъпно, ще минат още години. Тези проблеми не пречат продажбите на коли на ток да се увеличават със скоростни темпове всяка година в световен мащаб. Ако не сте от скептиците и смятате, че сега е времето да преминете на електромобил, но пък не разполагате и с огромен бюджет, ето кои са най-достъпните електромобили към момента.

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe прилича на всяка друга малка, градска кола в бензинова или дизелова версия. Цените ѝ започват от 63 – 64 хиляди лева, а инвестицията си струва, защото колата може да е малка, но е просторна. Спокойно побира петима души, а обемът на багажника е 338 литра, с което е по-голям от този на Renault Clio. По-старите версии имат пробег от 160 километра с едно зареждане, но новите могат да се придвижат на разстояние от 290 км. преди да трябва да ги заредите.

Nissan Leaf

Nissan Leaf

Nissan Leaf е един от най-търсените електромобили и е от толкова време на пазара, че дори няма нужда да бъде представян. Цената му стартира от 69 – 72 хиляди лева. Автомобилът е просторен, удобен, предлага отлично шофьорско изживяване и багажник с обем от 405/435 литра. Оборудването и свързаността също са на ниво, а максималният пробег вече може да бъде до над 270 км.

BMW i3

BMW i3

Екстравагантният BMW i3 също е вече добре познат и е идеален избор, ако държите да ви забележат. Не е изненада, че всичко в тази кола е с качеството, което само BMW може да предложи. i3 е малък и удобен, както за града, така и за екскурзии. Пробегът му е 260 км, а максималната скорост достига до 160 км/ч. Цените започват от около 72 хил. лв., но пък спокойно може да го откриете и на пазара за употребявани автомобили.

Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq

Тази кола е стилна и същевременно е идеален избор за семеен автомобил. Тук може да избирате между хибриден (включително plug-in) и изцяло електрически вариант, които естествено варират като цена, но стартовата за електрическия Hyundai Ioniq е 66 хил. лв. Пробегът му е до 280 километра.

VW e-Golf

VW e-Golf

Идеалният автомобил за традиционалистите. e-Golf няма да ви спести нищо, както от ефективността на конвенционалните си събратя от модела, така и от иновативността на който и да е съвременен електромобил. Пробегът на новите версии достига до 300 км. с едно зареждане, което е безспорно предимство. Цените на e-Golf започват от 76 хил. лв.

Citroen C-Zero

Citroen C-Zero

Малък и изключително достъпен. Това са две чудесни причини да се спрете на Citroen C-Zero при избор на електромобил. Базовата му цена е 47 500 лв., с което е с едни гърди пред конкуренцията. Единствената уговорка е, че е подходящ най-вече за градска кола или за кратки пътувания. Не само защото е мъничък, но и защото пробегът му с едно зареждане е около 150 км.

VW e-up!

VW e-up!

Цената на този мъник започва от около 53 хиляди лева, но предимствата му не са никак за подценяване. e-up! също е подходящ основно като градска кола и има пробег с едно зареждане от 160 км.

Електромобилите вече са достатъчно популярни, за да може да купите такъв и втора ръка, който вероятно ще ви излезе и доста по-евтино. При нужда от средства до 30 000 лв. може да се възползвате от факта, че притежавате автомобил, и с негова помощ да получите обратен лизинг от Maxo. Изплащането му може да бъде разсрочено до 48 месеца, а през този период продължавате да използвате автомобила си както преди.

Разбери повече

 

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Често ти се случва да мечтаеш да имаш собствен бизнес? Подготвили сме няколко стъпки, които да ти служат в началната фаза, точно, когато започваш да градиш плановете си.

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Все още нямаш идея как да почиваш със семейството си? Следва списък с въпроси, по който може да се ръководиш, докато планираш семейната си почивка. Да започваме!

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Когато си зад волана, независимо дали си сам или возиш пътници, безопасното шофиране трябва винаги да бъде основната ти грижа. Ето някои от нашите съвети.

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

В тази статия ще си поговорим кои са най-важните предпазни мерки, които да си осигуриш преди да тръгнеш, с цел да минимизираш рисковете за теб и семейството ти.