Кои са най-евтините електромобили?

Кои са най-евтините електромобили?

Цената и недобрата инфраструктура за зареждане продължават да са най-голямото предизвикателство пред електрическите автомобили. Постепенно технологията се развива, пробегът на електромобилите се удължава, а производството поевтинява. И все пак, докато стане съвсем достъпно, ще минат още години. Тези проблеми не пречат продажбите на коли на ток да се увеличават със скоростни темпове всяка година в световен мащаб. Ако не сте от скептиците и смятате, че сега е времето да преминете на електромобил, но пък не разполагате и с огромен бюджет, ето кои са най-достъпните електромобили към момента.

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe прилича на всяка друга малка, градска кола в бензинова или дизелова версия. Цените ѝ започват от 63 – 64 хиляди лева, а инвестицията си струва, защото колата може да е малка, но е просторна. Спокойно побира петима души, а обемът на багажника е 338 литра, с което е по-голям от този на Renault Clio. По-старите версии имат пробег от 160 километра с едно зареждане, но новите могат да се придвижат на разстояние от 290 км. преди да трябва да ги заредите.

Nissan Leaf

Nissan Leaf

Nissan Leaf е един от най-търсените електромобили и е от толкова време на пазара, че дори няма нужда да бъде представян. Цената му стартира от 69 – 72 хиляди лева. Автомобилът е просторен, удобен, предлага отлично шофьорско изживяване и багажник с обем от 405/435 литра. Оборудването и свързаността също са на ниво, а максималният пробег вече може да бъде до над 270 км.

BMW i3

BMW i3

Екстравагантният BMW i3 също е вече добре познат и е идеален избор, ако държите да ви забележат. Не е изненада, че всичко в тази кола е с качеството, което само BMW може да предложи. i3 е малък и удобен, както за града, така и за екскурзии. Пробегът му е 260 км, а максималната скорост достига до 160 км/ч. Цените започват от около 72 хил. лв., но пък спокойно може да го откриете и на пазара за употребявани автомобили.

Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq

Тази кола е стилна и същевременно е идеален избор за семеен автомобил. Тук може да избирате между хибриден (включително plug-in) и изцяло електрически вариант, които естествено варират като цена, но стартовата за електрическия Hyundai Ioniq е 66 хил. лв. Пробегът му е до 280 километра.

VW e-Golf

VW e-Golf

Идеалният автомобил за традиционалистите. e-Golf няма да ви спести нищо, както от ефективността на конвенционалните си събратя от модела, така и от иновативността на който и да е съвременен електромобил. Пробегът на новите версии достига до 300 км. с едно зареждане, което е безспорно предимство. Цените на e-Golf започват от 76 хил. лв.

Citroen C-Zero

Citroen C-Zero

Малък и изключително достъпен. Това са две чудесни причини да се спрете на Citroen C-Zero при избор на електромобил. Базовата му цена е 47 500 лв., с което е с едни гърди пред конкуренцията. Единствената уговорка е, че е подходящ най-вече за градска кола или за кратки пътувания. Не само защото е мъничък, но и защото пробегът му с едно зареждане е около 150 км.

VW e-up!

VW e-up!

Цената на този мъник започва от около 53 хиляди лева, но предимствата му не са никак за подценяване. e-up! също е подходящ основно като градска кола и има пробег с едно зареждане от 160 км.

Електромобилите вече са достатъчно популярни, за да може да купите такъв и втора ръка, който вероятно ще ви излезе и доста по-евтино. При нужда от средства до 30 000 лв. може да се възползвате от факта, че притежавате автомобил, и с негова помощ да получите обратен лизинг от Maxo. Изплащането му може да бъде разсрочено до 48 месеца, а през този период продължавате да използвате автомобила си както преди.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече