Назад към всички

Какви ще са тенденциите в автомобилите през 2018 г.?

Какви ще са тенденциите в автомобилите през 2018 г.?

През 2018-а няма да видим летящи коли, може би дори автономното управление ще остане само в тестовите региони. Но това не означава, че годината не се очертава иновативна за автомобилната индустрия. Особено след като в последните години промените не спират да изненадват.

Тенденциите в автомобилостроенето, а и в потребителското търсене, обаче, не се основават само на иновациите. Така че някои от настъпващите промени може да ви изненадат, а други не.

Автономното шофиране

Всички очакват момента, в който ще могат просто да зададат маршрут на автокомпютъра и… да подремнат, докато стигнат желаната дестинация. Към момента обаче няма ясни изгледи, кога тази идилия може да се превърне и в реалност. В същото време се вграждат частични функционалности, които ни приближават към роботизираните коли. Например вграждането на различни сензори, които улесняват работата на водача.

Кросоувърите към върха

Новите модели на кросоувър автомобилите съчетават удобството на SUV-овете с по-добра маневреност и проходимост. В последните две години кросоувърите са във възход и се очаква той да продължи и през 2018 г.

Първите красоти на блокчейн технологията

Новостите около блокчейн технологията вече навлизат под най-различни форми и в автомобилната индустрия. Приложението й може да спести много главоболия, защото ще позволява проследяване на пълната история на всеки автомобил и на отделните части на пазара на втора ръка. Без повече превъртени километражи и новозакупени развалени компоненти!

Електроавтомобилите

Те вече не са препоръчителна технология за екоманиаци. Новите електромодели съперничат с все по-голяма сила на обикновените автомобили, а продължаващото развитие на тяхната екосистема може да ги изстреля към обикновените домове, масово.

Дигиталните технологии

Най-вероятно ще мине време докато автолюбителите ще могат истински и задълбочено да комуникират с колите си. Но наченките вече са факт: Скоро автомобилът ви ще е напълно наясно с вашите навици на шофиране и предпочитани маршрути.

И малко мода

Ако не знаете, при автомобилите също има тенденции по отношение на „красотата“. Освен дизайна, това засяга и цвета. По данни на производителите около 70% от продаваните автомобили са в традиционни, консервативни цветове – черен, бял, сив и сребрист. Но брандовете все повече залагат и на уникални цветови гами, за да привлекат себе изразяващи се клиенти. Възможните гами са съобразени с психологията на притежателя. Така че, през 2018-а и годините след нея може да очакваме и по-шарени пътища.

И един любопитен факт в това отношение: Най-предпочитаният цвят в целия свят е белият. Макар и да варират като процентно съотношение, след него остават черното, сребристото и сивото. Червеното и синьото се класират напред само в Северна и Южна Америка, а останалата част от дъгата явно е рядкост. Така че е време за малко цвят!

Разбери повече

 

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Често ти се случва да мечтаеш да имаш собствен бизнес? Подготвили сме няколко стъпки, които да ти служат в началната фаза, точно, когато започваш да градиш плановете си.

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Все още нямаш идея как да почиваш със семейството си? Следва списък с въпроси, по който може да се ръководиш, докато планираш семейната си почивка. Да започваме!

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Когато си зад волана, независимо дали си сам или возиш пътници, безопасното шофиране трябва винаги да бъде основната ти грижа. Ето някои от нашите съвети.

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

В тази статия ще си поговорим кои са най-важните предпазни мерки, които да си осигуриш преди да тръгнеш, с цел да минимизираш рисковете за теб и семейството ти.