Назад към всички

Иновативни идеи за стартиране на собствен бизнес

Иновативни идеи за стартиране на собствен бизнес

Искате ли сами да поставяте границите си къде, кога, как и колко? Искате ли да бъдете изцяло свободни в решенията си, че дори и в грешките си, и най-накрая да се отървете от стоенето от 9 до 6 в офиса? Ако отговорът на тези въпроси е да, то стартирането на собствен бизнес е един от начините да постигнете свободата си както във финансов, така и в личен план. И така, за да станете свой собствен шеф в повечето случаи трябва да извървите дълъг, често стръмен и неравен път. В самото начало , на чинно място, издигната на пиедестал е ИДЕЯТА. Именно тя ще ви помогне да насочите страстта си в правилна и градивна посока, без излишно лутане от рода на „добър съм в търговията, ама обичам и да готвя, а какви снимки само правя…, а защо всъщност да не отворя шивашко ателие, защото няма такова в квартала?“ Звучи ли ви познато?

Ще ви помогнем да не разпилявате мислите и потенциала си с няколко иновативни идеи за стартиране на собствен бизнес, които дори и да не приложите буквално, биха могли да ви вдъхновят да откриете вашата собствена уникална идея.

Камион за здравословен фаст фууд

Защото поне 90% от хората обичат фаст фууд, но всички знаем колко вредна е тази храна. Затова може да я предложите в здравословен, вкусен, че даже и фаст вариант. Както се казва -  да има за всекиго по нещо - вегетарианско и веган меню, натурални и местни продукти, безглутенови питки и сладкиши, сурова храна. А защо в камион? Защото е мобилен и дава възможност да достигнете до повече клиенти на повече различни места, защото изисква по-малка инвестиция от отварянето на ресторант, защото е чудесен начин да навлезете в бизнеса и да се учите.

Спортен център

Най-вероятно не ви звучи особено иновативно, но пък вариациите за бизнес в тази сфера са много, а спортуващите хора, за радост, са все повече и повече. И така в спортното студио може да продавате здравословна храна, екипировка и аксесоари, може да станете инструктор,  да правите масажи или пък да организирате коучинг програми за здравословно хранене и балансиран начин на живот. В днешно време спортните центрове са не просто място, където хората спортуват, а формират солидна и задружна общност, следваща и промотираща здравословен и активен начин на живот. Ако пък се насочите към спортен център за деца, пред вас ще се отвори също толкова широк хоризонт от възможности – като започнете от всякакви видове тренировки и активности, и стигнете до предлагане на полудневна или целодневна грижа и организиране на събития (рождени дни и всякакви видове партита за завършване на учебната година или срока, или пък детската градина).

Мобилно приложение

Вече не е нужно да сте програмист, за да създадете свое собствено мобилно приложение. За щастие в интернет съществуват платформи, благодарение на които почти всеки с базови компютърни умения може да създаде собствено мобилно приложение. Най-важното е да знаете каква дейност искате да развиете или да популяризирате чрез приложението. Нашите предложения са: образование, включително и учене на чужди езици, лайф или кариерен коучинг, интериорен дизайн, , осиновяване на животни, грижа за животни, пътуване и разглеждане на забележителности, хранене, фермерство и какво ли още не….възможностите са безкрайни – всичко зависи от теб!

СПА за кучета

О да! Знаете ли колко много хора всъщност биха дали не малко пари, за да поглезят истински четириногия си любимец и да му доставят нечувано и невиждано удоволствие - масажи, басейн, подходящи ароматни бани, грижа за козината и ноктите, че дори и за зъбите, незабравими игри и специално внимание. Щом обожавате кучетата, няма да сгрешите с това начинание.

Висококачествена натурална храна за животни

И домашните любимци заслужават да ядат прясно приготвена и здравословна храна, а не само консерви и гранули. Но в повечето случаи стопаните им нямат време да приготвят такава и затова с радост биха поръчали някоя вкусно ястие, при това с бърза доставка до дома. Така се спестяват и време и нерви, пък и всички са доволни – и стопанинът не изпитва угризения, че „ето пак не стигнах да сваря бульона“, а любимото животинче си е хапнало хем вкусно, хем здравословно.

Услуги, в помощ на пирувалите и празнувалите

Представете си, че сте организирали супер яко парти вкъщи, в градината или пък сте наели пространство за тази цел, а на другия ден трябва да почистите? Уффф...тежко е, нали! Но за да не ви е чак толкова тежко, може да повикате някой друг, който да се погрижи за хаоса и да свърши цялата работа, а освен това, да ви донесе и ободряваща закуска. Това е чудесна идея за стартиране на бизнес с инвестиция на по-малко средства. Услугата включва почистване на дома, офиса, двора или друго пространство след парти, така че да няма и помен от състоялото се събитие. Освен с почистване до блясък може да зарадвате празнуващите с кафе, чай и закуска. Това ще внесе разнообразие в офертата и ще ви отличи сред конкурентите, а пък и ще бъде високо оценено, особено от махмурлиите.

Ако вече имате идея какъв бизнес искате да стартирате, втората стъпка е да определите целите си, като направите план в писмен вид (това е задължително!) и много обстойно да проучите конкуренцията. И идва моментът, когато трябва да финансирате идеята си, за да я реализирате на практика, а тук, както винаги, въпросителните са най-много. Но с Махо е лесно – получавате до 50 000 лв., гарантирани с личния ви автомобил и продължавате да си го ползвате! С две думи всичко е на макс! Е, не очаквайте, че без усилия всичко ще тръгне под мед и масло. Не спирайте да анализирате резултатите си, да учите и да се развивате. И запомнете „Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път“.*

       *Ричард Брансън

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Често ти се случва да мечтаеш да имаш собствен бизнес? Подготвили сме няколко стъпки, които да ти служат в началната фаза, точно, когато започваш да градиш плановете си.

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Все още нямаш идея как да почиваш със семейството си? Следва списък с въпроси, по който може да се ръководиш, докато планираш семейната си почивка. Да започваме!

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Когато си зад волана, независимо дали си сам или возиш пътници, безопасното шофиране трябва винаги да бъде основната ти грижа. Ето някои от нашите съвети.

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

В тази статия ще си поговорим кои са най-важните предпазни мерки, които да си осигуриш преди да тръгнеш, с цел да минимизираш рисковете за теб и семейството ти.