Иновативни идеи за стартиране на собствен бизнес

Иновативни идеи за стартиране на собствен бизнес

Искате ли сами да поставяте границите си къде, кога, как и колко? Искате ли да бъдете изцяло свободни в решенията си, че дори и в грешките си, и най-накрая да се отървете от стоенето от 9 до 6 в офиса? Ако отговорът на тези въпроси е да, то стартирането на собствен бизнес е един от начините да постигнете свободата си както във финансов, така и в личен план. И така, за да станете свой собствен шеф в повечето случаи трябва да извървите дълъг, често стръмен и неравен път. В самото начало , на чинно място, издигната на пиедестал е ИДЕЯТА. Именно тя ще ви помогне да насочите страстта си в правилна и градивна посока, без излишно лутане от рода на „добър съм в търговията, ама обичам и да готвя, а какви снимки само правя…, а защо всъщност да не отворя шивашко ателие, защото няма такова в квартала?“ Звучи ли ви познато?

Ще ви помогнем да не разпилявате мислите и потенциала си с няколко иновативни идеи за стартиране на собствен бизнес, които дори и да не приложите буквално, биха могли да ви вдъхновят да откриете вашата собствена уникална идея.

Камион за здравословен фаст фууд

Защото поне 90% от хората обичат фаст фууд, но всички знаем колко вредна е тази храна. Затова може да я предложите в здравословен, вкусен, че даже и фаст вариант. Както се казва -  да има за всекиго по нещо - вегетарианско и веган меню, натурални и местни продукти, безглутенови питки и сладкиши, сурова храна. А защо в камион? Защото е мобилен и дава възможност да достигнете до повече клиенти на повече различни места, защото изисква по-малка инвестиция от отварянето на ресторант, защото е чудесен начин да навлезете в бизнеса и да се учите.

Спортен център

Най-вероятно не ви звучи особено иновативно, но пък вариациите за бизнес в тази сфера са много, а спортуващите хора, за радост, са все повече и повече. И така в спортното студио може да продавате здравословна храна, екипировка и аксесоари, може да станете инструктор,  да правите масажи или пък да организирате коучинг програми за здравословно хранене и балансиран начин на живот. В днешно време спортните центрове са не просто място, където хората спортуват, а формират солидна и задружна общност, следваща и промотираща здравословен и активен начин на живот. Ако пък се насочите към спортен център за деца, пред вас ще се отвори също толкова широк хоризонт от възможности – като започнете от всякакви видове тренировки и активности, и стигнете до предлагане на полудневна или целодневна грижа и организиране на събития (рождени дни и всякакви видове партита за завършване на учебната година или срока, или пък детската градина).

Мобилно приложение

Вече не е нужно да сте програмист, за да създадете свое собствено мобилно приложение. За щастие в интернет съществуват платформи, благодарение на които почти всеки с базови компютърни умения може да създаде собствено мобилно приложение. Най-важното е да знаете каква дейност искате да развиете или да популяризирате чрез приложението. Нашите предложения са: образование, включително и учене на чужди езици, лайф или кариерен коучинг, интериорен дизайн, , осиновяване на животни, грижа за животни, пътуване и разглеждане на забележителности, хранене, фермерство и какво ли още не….възможностите са безкрайни – всичко зависи от теб!

СПА за кучета

О да! Знаете ли колко много хора всъщност биха дали не малко пари, за да поглезят истински четириногия си любимец и да му доставят нечувано и невиждано удоволствие - масажи, басейн, подходящи ароматни бани, грижа за козината и ноктите, че дори и за зъбите, незабравими игри и специално внимание. Щом обожавате кучетата, няма да сгрешите с това начинание.

Висококачествена натурална храна за животни

И домашните любимци заслужават да ядат прясно приготвена и здравословна храна, а не само консерви и гранули. Но в повечето случаи стопаните им нямат време да приготвят такава и затова с радост биха поръчали някоя вкусно ястие, при това с бърза доставка до дома. Така се спестяват и време и нерви, пък и всички са доволни – и стопанинът не изпитва угризения, че „ето пак не стигнах да сваря бульона“, а любимото животинче си е хапнало хем вкусно, хем здравословно.

Услуги, в помощ на пирувалите и празнувалите

Представете си, че сте организирали супер яко парти вкъщи, в градината или пък сте наели пространство за тази цел, а на другия ден трябва да почистите? Уффф...тежко е, нали! Но за да не ви е чак толкова тежко, може да повикате някой друг, който да се погрижи за хаоса и да свърши цялата работа, а освен това, да ви донесе и ободряваща закуска. Това е чудесна идея за стартиране на бизнес с инвестиция на по-малко средства. Услугата включва почистване на дома, офиса, двора или друго пространство след парти, така че да няма и помен от състоялото се събитие. Освен с почистване до блясък може да зарадвате празнуващите с кафе, чай и закуска. Това ще внесе разнообразие в офертата и ще ви отличи сред конкурентите, а пък и ще бъде високо оценено, особено от махмурлиите.

Ако вече имате идея какъв бизнес искате да стартирате, втората стъпка е да определите целите си, като направите план в писмен вид (това е задължително!) и много обстойно да проучите конкуренцията. И идва моментът, когато трябва да финансирате идеята си, за да я реализирате на практика, а тук, както винаги, въпросителните са най-много. Но с Махо е лесно – получавате до 50 000 лв., гарантирани с личния ви автомобил и продължавате да си го ползвате! С две думи всичко е на макс! Е, не очаквайте, че без усилия всичко ще тръгне под мед и масло. Не спирайте да анализирате резултатите си, да учите и да се развивате. И запомнете „Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път“.*

       *Ричард Брансън

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече