Назад към всички

Автомобилите, които няма да запомним

Автомобилите, които няма да запомним

Според една теория на всяко Lamborghini, Ferrari или Porsche се падат по поне три смотани коли. Такива, в които сякаш нищо не е наред. Такива, които няма да запомним с нищо и много от тях наистина малко хора помнят, че са съществували. Някои от тях са просто с лоши показатели, други изглеждат толкова странно, че човек започва да се чуди как е бил одобрен дизайна им. Коли, които в никакъв случай не стават за любов от пръв поглед и трудно могат да бъдат харесани дори с усилие.

Subaru Tribeca

subaru tribeca

Subaru Tribeca е среден по размер кросоувър, базиран на платформата на Subaru Legacy и вдъхновен от концептуалния B9X. От самото начало обаче не среща одобрението на потребителите заради странната предница и решетката. Няколко години по-късно колата все пак претърпява редизайн.

Honda Accord Crosstour

honda accord crosstour

Представения през 2010 г. от Honda SUV Accord Crosstour веднага привлече погледите с прекомерно голямата си решетка и необичайните фарове. За съжаление потребителите така и не развиха симпатии към тях. Друг недостатък е, че в сравнение с автомобили с подобни габарити Accord Crosstour има доста по-ограничено пространство в интериора.

Ford Probe

ford probe

Нещо в пропорциите на Ford Probe не е както трябва, макар че автомобилът е чудесен сам по себе си. Причината да остане незапомнен вероятно е в маркетинговата стратегия на компанията. При пускането му Probe е представен като следващо поколение Mustang, но малко хора биха се съгласили с това сравнение. Американците не припознават колата и в резултат продажбите в САЩ спадат от 120 хил. през първата година (’93-а) на под 20 хиляди на четвъртата. От тази страна на океана пък Ford Probe изобщо не успява да се пребори с японската и германската конкуренция.

Lincoln MKT

lincoln mkt

Дизайнът на Lincoln MKT може да бъде определен като доста смел и подходящ за хора с твърде алтернативен вкус. За съжаление често е предпочитан като служебни коли за хотелите, използван е и за катафалка, което никак не влияе добре на имиджа му сред хората извън споменатите бизнеси.

Nissan Murano Cross Cabriolet

nissan murano cross cabriolet

Причината Nissan Murano Cross Cabriolet да попада в класациите на забравените коли е очевидна. Проблемите не се изчерпват с външния вид – предното стъкло не е добре проектирано и видимостта е ограничена. Murano Cross Cabriolet не се представя добре и на тестовете за сигурност.

Chevrolet Lumina APV

chevrolet lumina apv

Прекалено скосената предница на Chevrolet Lumina APV не е добра идея, ако човек иска да вижда пътя пред себе си. Първите модификации не са и особено мощни. А и просто изглежда странно, в следствие на което го оприличават по форма с ръчна прахосмукачка.

Pontiac Sunburst

pontiac sunburst

Pontiac Sunburst е слабо познат, защото се е продавал само в Канада. Което не пречи да попадне тук като странна и нехаресвана кола. Погледнат отзад Sunburst изглежда като ритнат. Замислен е като конкуренция на Isuzu Gemini – задача, с която не се справя особено добре.

Jaguar X-Type Sportwagon

jagur x-type sportwagon

Думите Jaguar и комби просто не е редно да съществуват на едно място. По тази причина Jaguar X-Type Sportwagon се продава само в периода 2004 – 2008-а, през който продажбите падат на половина. След това производството му е спряно.

Nissan Cube

nissan cube

Факт е, че веднъж като видиш тази кола, повече няма как да я забравиш. Странното е, че емоциите, които Nissan Cube са на двете крайности – някои много му симпатизират, а други го намират за ужасно грозен. Любопитен факт е, че през 2010 г. е избран за един от най-добрите автомобили за собственици на кучета.

В Maxo не правим разлика между красиви и грозни коли, нито между обикновени и странни. Според оценката на автомобила си може да получите от 3000 до 30 000 лв. обратен лизинг със срок на изплащане до 48 месеца, през които продължавате да ползвате колата си.

Разбери повече

 

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Най-продаваните автомобили за миналата година

Най-продаваните автомобили за миналата година

Toyota и Honda властват в света, а Volkswagen - в Европа. Виж каква е класацията за България тук

Можеш ли да купиш нов автомобил с твоята заплата?

Можеш ли да купиш нов автомобил с твоята заплата?

Какви са възможностите да се сдобиете с нова кола, дори ако не сте с петцифрен доход

10-те най-лесни за поддръжка автомобили

10-те най-лесни за поддръжка автомобили

Калкулирайте и поддръжката в дългосрочната цена на колата

Стоп на ръждата!

Стоп на ръждата!

Как да предпазите автомобила от атмосферните влияния и корозията. С времето неизбежно се получават малки драскотини, които се превръщат в уязвимо място за развитие на ръжда