Автомобилите, които няма да запомним

Автомобилите, които няма да запомним

Според една теория на всяко Lamborghini, Ferrari или Porsche се падат поне по три не толкова запомнящи се коли. Някои от тях са с лоши характеристики, други изглеждат толкова странно, че човек започва да се чуди как е бил одобрен дизайна им. Коли, в които човек не само не би се влюбил от пръв поглед, а дори и трудно би запомнил, че са съществували.

Subaru Tribeca

subaru tribeca

Subaru Tribeca е среден по размер кросоувър, базиран на платформата на Subaru Legacy и вдъхновен от концептуалния B9X. От самото начало обаче не среща одобрението на потребителите заради странната си предница и решетката. Няколко години по-късно колата претърпява редизайн.

Honda Accord Crosstour

honda accord crosstour

Представеният през 2010 г. от Honda SUV Accord Crosstour веднага привлича погледите с прекомерно голямата си решетка и необичайните фарове. За съжаление потребителите така и не развиват симпатии към неговия дизайн. Друг недостатък е, че в сравнение с автомобили с подобни габарити Accord Crosstour има доста по-ограничено пространство в интериора.

Ford Probe

ford probe

Нещо в пропорциите на Ford Probe не е както трябва, макар че автомобилът е чудесен сам по себе си. Причината да остане незапомнен вероятно е в маркетинговата стратегия на компанията. При пускането му Probe е представен като следващо поколение Mustang, но малко хора биха се съгласили с това сравнение. Американците не припознават колата и в резултат продажбите в САЩ спадат от 120 хил. през първата година (’93-а) на под 20 хиляди на четвъртата. От другата страна на океана пък Ford Probe изобщо не успява да се пребори с японската и германската конкуренция.

Lincoln MKT

lincoln mkt

Дизайнът на Lincoln MKT може да бъде определен като доста смел и подходящ за хора с твърде алтернативен вкус. Автомобилът често е предпочитан като служебна кола в хотелиерския бизнес, а също е използван и за катафалка, което никак не влияе добре на имиджа му сред хората извън споменатите сфери.

Nissan Murano Cross Cabriolet

nissan murano cross cabriolet

Причината Nissan Murano Cross Cabriolet да попада в класациите на забравените коли е очевидна. Проблемите не се изчерпват с външния вид – предното стъкло не е добре проектирано и видимостта е ограничена. Murano Cross Cabriolet не се представя добре и на тестовете за сигурност.

Chevrolet Lumina APV

chevrolet lumina apv

Прекалено скосената предница на Chevrolet Lumina APV не е добра идея, ако човек иска да вижда пътя пред себе си. Първите модификации не са и особено мощни. А и просто изглежда странно, вследствие на което го оприличават по форма с ръчна прахосмукачка.

Pontiac Sunburst

pontiac sunburst

Pontiac Sunburst е слабо познат, защото се е продавал само в Канада. Но това не пречи да попадне в класацията за странни и нехаресвани автомобили. Погледнат отзад Sunburst изглежда като ритнат. Замислен е като конкуренция на Isuzu Gemini – задача, с която не се справя особено добре.

Jaguar X-Type Sportwagon

jagur x-type sportwagon

Очевидно Jaguar не се комбинира добре с комби. По тази причина Jaguar X-Type Sportwagon се продава само в периода 2004 – 2008, през който продажбите падат наполовина. След това производството на този автомобил е спряно.

Nissan Cube

nissan cube

Факт е, че веднъж като видиш тази кола, повече няма как да я забравиш. Странното е, че емоциите, които Nissan Cube поражда са на двете крайности – някои много му симпатизират, а други го намират за ужасно грозен. Любопитен факт е, че през 2010 г. е избран за един от най-добрите автомобили за собственици на кучета.

В Maxo не правим разлика между красиви и грозни коли, нито между обикновени и странни. Според оценката на автомобила си може да получите от 3000 до 100 000 лв. обратен лизинг със срок на изплащане до 60 месеца, през които продължавате да ползвате колата си.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече