Назад към всички

9-те комбита с най-големи багажници

9-те комбита с най-големи багажници

Тръгвате на път и се чудите как да натъпчете цялото семейство с всичкия им багаж в един автомобил? Трябва да пренесете някаква мебел и губите солидно количество време в търсене на познат с голяма кола, при това склонен да ви я даде назаем? Или си падате по спортовете с повече оборудване и ви трябва превозно средство с достатъчно пространство за побирането му?

Въпреки разпространената мода на кросоувърите и големите SUV-та, комби автомобилите си остават сред най-добрия избор за семейна кола или просто ако ви трябва такава с голяма вместимост.

Mercedes E-Class (комби)

Mercedes E-class комби

Вместимост с вдигнати седалки: 670 литра

Вместимост със свалени седалки: 1820 литра

Огромно пространство за багаж, съвместено с луксозен интериор и стилен екстериор, е необичайно добра комбинация. Сгънатите седалки се прибират така добре, че подът на багажника става идеално равна повърхност.

Skoda Superb

Skoda Superb комби

Вместимост с вдигнати седалки: 660 литра

Вместимост със свалени седалки: 1950 литра

Ако размерът е основният ви критерий, то трудно може да се намери модел, който да бие Skoda Superb по обем. При това е сравнително евтин вариант. Малък проблем е, че бронята е така разположена, че качването (или приплъзването) на тежки предмети може да се окаже трудно.

Volkswagen Passat (комби)

VW Passat комби

Вместимост с вдигнати седалки: 650 литра

Вместимост със свалени седалки: 1780

За цената си последните модификации на Volkswagen Passat имат значително подобрено качество на материалите в интериора и естетичен дизайн. При това е с интегриран виртуален кокпит (на Audi) – дигитално табло с приборен панел и инфотейнмънт дисплей.

Honda Civic Tourer

Honda Civic Tourer комби

Вместимост с вдигнати седалки: 642 литра

Вместимост със свалени седалки: 1668

Дизайнът на Honda Civic Tourer прави автомобилът да изглежда сравнително компактен и вместимостта на багажника наистина е повече от тази на някои по-големи (и скъпи) автомобили. От Honda са намерили начин да постигнат това чрез допълнително пространство под пода на багажника с обем от 125 литра.

Skoda Octavia (комби)

Skoda Octavia комби

Вместимост с вдигнати седалки: 610 литра

Вместимост със свалени седалки: 1740

Skoda Octavia е отлична алтернатива, ако не ви е необходима доста по-голямата Superb. Макар и с по-малък обем, при свалянето на седалките подът на багажника става абсолютно равен и колата е удобна за пренасяне на обемни товари. А под самия под има и пространство за прибиране на ценни вещи.

Peugeot 308 SW

Peugeot 308 SW комби

Вместимост с вдигнати седалки: 660 литра

Вместимост със свалени седалки: 1775

Големият багажник изобщо не е единственото достойнство на Peugeot 308 SW, който преди няколко години стана Европейски автомобил на годината. Колата предлага високо качество и отлично шофьорско изживяване.

Volkswagen Golf (комби)

VW Golf комби

Вместимост с вдигнати седалки: 605 литра

Вместимост със свалени седалки: 1620

Комби вариантът на Volkswagen Golf по нищо не отстъпва на събратята си и добре познатият Номер 1 модел за дълги години на VW няма как да ви подведе. Разликата е, че може да събирате и огромни количества багаж в него.

Hyundai i40 Tourer

Hyundai i40 Tourer

Вместимост с вдигнати седалки: 553 литра

Вместимост със свалени седалки: 1719

Автомобилът е замислен като конкурент на Ford Mondeo в Европа и предлага нелошо шофьорско изживяване, опаковано в изчистен и стилен дизайн. Може да не е скъпо изглеждащ, но пък големия багажник определено е предимство, за което си струва човек да помисли.

Volvo V90

Volvo V90

Вместимост с вдигнати седалки: 560 литра

Вместимост със свалени седалки: 1526

V90 може да е с най-малкия багажник в подбора, но е чудесен избор за семейна кола и за пътувания (с други думи, ако не се занимавате с често разнасяне на обемни товари). Причината е в практичния интериор, който също може да се похвали с удобни пространства за складиране на дреболии – голяма жабка, големи джобове на вратите. Важен фактор за семейства с деца или пък при по-продължителни пътувания.

Ако ви се пътешества, но нямате средствата за това в момента, един от най-удачните начини да се снабдите с тях, е да вземете обратен лизинг от Maxo с помощта на автомобила си. Според оценката му може да получите от 3000 до 30 000 лв. със срок на изплащане до 48 месеца. И ще пътувате със собствения си автомобил, разбира се, той остава във ваши ръце.

Разбери повече

 

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Често ти се случва да мечтаеш да имаш собствен бизнес? Подготвили сме няколко стъпки, които да ти служат в началната фаза, точно, когато започваш да градиш плановете си.

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Все още нямаш идея как да почиваш със семейството си? Следва списък с въпроси, по който може да се ръководиш, докато планираш семейната си почивка. Да започваме!

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Когато си зад волана, независимо дали си сам или возиш пътници, безопасното шофиране трябва винаги да бъде основната ти грижа. Ето някои от нашите съвети.

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

В тази статия ще си поговорим кои са най-важните предпазни мерки, които да си осигуриш преди да тръгнеш, с цел да минимизираш рисковете за теб и семейството ти.