9-те комбита с най-големи багажници

9-те комбита с най-големи багажници

Тръгвате на път и се чудите как да натъпчете цялото семейство с всичкия им багаж в един автомобил? Трябва да пренесете някаква мебел и губите солидно количество време в търсене на познат с голяма кола, при това склонен да ви я даде назаем? Или си падате по спортовете с повече оборудване и ви трябва превозно средство с достатъчно пространство за побирането му?

Въпреки разпространената мода на кросоувърите и големите SUV-та, комби автомобилите си остават сред най-добрия избор за семейна кола или просто ако ви трябва такава с голяма вместимост.

Mercedes E-Class (комби)

Mercedes E-class комби

Вместимост с вдигнати седалки: 670 литра

Вместимост със свалени седалки: 1820 литра

Огромно пространство за багаж, съвместено с луксозен интериор и стилен екстериор, е необичайно добра комбинация. Сгънатите седалки се прибират така добре, че подът на багажника става идеално равна повърхност.

Skoda Superb

Skoda Superb комби

Вместимост с вдигнати седалки: 660 литра

Вместимост със свалени седалки: 1950 литра

Ако размерът е основният ви критерий, то трудно може да се намери модел, който да бие Skoda Superb по обем. При това е сравнително евтин вариант. Малък проблем е, че бронята е така разположена, че качването (или приплъзването) на тежки предмети може да се окаже трудно.

Volkswagen Passat (комби)

VW Passat комби

Вместимост с вдигнати седалки: 650 литра

Вместимост със свалени седалки: 1780

За цената си последните модификации на Volkswagen Passat имат значително подобрено качество на материалите в интериора и естетичен дизайн. При това е с интегриран виртуален кокпит (на Audi) – дигитално табло с приборен панел и инфотейнмънт дисплей.

Honda Civic Tourer

Honda Civic Tourer комби

Вместимост с вдигнати седалки: 642 литра

Вместимост със свалени седалки: 1668

Дизайнът на Honda Civic Tourer прави автомобилът да изглежда сравнително компактен и вместимостта на багажника наистина е повече от тази на някои по-големи (и скъпи) автомобили. От Honda са намерили начин да постигнат това чрез допълнително пространство под пода на багажника с обем от 125 литра.

Skoda Octavia (комби)

Skoda Octavia комби

Вместимост с вдигнати седалки: 610 литра

Вместимост със свалени седалки: 1740

Skoda Octavia е отлична алтернатива, ако не ви е необходима доста по-голямата Superb. Макар и с по-малък обем, при свалянето на седалките подът на багажника става абсолютно равен и колата е удобна за пренасяне на обемни товари. А под самия под има и пространство за прибиране на ценни вещи.

Peugeot 308 SW

Peugeot 308 SW комби

Вместимост с вдигнати седалки: 660 литра

Вместимост със свалени седалки: 1775

Големият багажник изобщо не е единственото достойнство на Peugeot 308 SW, който преди няколко години стана Европейски автомобил на годината. Колата предлага високо качество и отлично шофьорско изживяване.

Volkswagen Golf (комби)

VW Golf комби

Вместимост с вдигнати седалки: 605 литра

Вместимост със свалени седалки: 1620

Комби вариантът на Volkswagen Golf по нищо не отстъпва на събратята си и добре познатият Номер 1 модел за дълги години на VW няма как да ви подведе. Разликата е, че може да събирате и огромни количества багаж в него.

Hyundai i40 Tourer

Hyundai i40 Tourer

Вместимост с вдигнати седалки: 553 литра

Вместимост със свалени седалки: 1719

Автомобилът е замислен като конкурент на Ford Mondeo в Европа и предлага нелошо шофьорско изживяване, опаковано в изчистен и стилен дизайн. Може да не е скъпо изглеждащ, но пък големия багажник определено е предимство, за което си струва човек да помисли.

Volvo V90

Volvo V90

Вместимост с вдигнати седалки: 560 литра

Вместимост със свалени седалки: 1526

V90 може да е с най-малкия багажник в подбора, но е чудесен избор за семейна кола и за пътувания (с други думи, ако не се занимавате с често разнасяне на обемни товари). Причината е в практичния интериор, който също може да се похвали с удобни пространства за складиране на дреболии – голяма жабка, големи джобове на вратите. Важен фактор за семейства с деца или пък при по-продължителни пътувания.

Ако ви се пътешества, но нямате средствата за това в момента, един от най-удачните начини да се снабдите с тях, е да вземете обратен лизинг от Maxo с помощта на автомобила си. Според оценката му може да получите от 3000 до 30 000 лв. със срок на изплащане до 48 месеца. И ще пътувате със собствения си автомобил, разбира се, той остава във ваши ръце.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече