Назад към всички

5-те най-добри електромобили до момента!

5-те най-добри електромобили до момента!

Само преди десетина години идеята, че ще шофираме електроавтомобили все още изглеждаше като извадена от научната фантастика и твърде екзотично намерение. И все пак, към днешна дата, вече на всички е ясно, че скоро именно електрическият ще бъде масовият автомобил. Постепенно производители и власти по целия свят преодоляват пречка след пречка: Твърде нисък пробег, трудно зареждане, ниска мощност и т.н.

И не само! Електроавтомобили стават дори по-мощни и по-красиви от бензиновите си събратя.

Ето и най-добрите електрически автомобили досега, всяка с преимущества в различна сфера.

Най-добро представяне: Tesla Model S P100D

Закъде без най-известният производител?! Tesla Model S P100D не е просто бърза, това е най-бързата кола, която може да си купите… засега, тъй като Model 3 скоро може да промени този факт. Ускорява до 100 км./ч. за 2,5 секунди и може да изминете 500 км. с едно зареждане.

tesla s p100d

Най-луксозен: BMW i3

Хм, освен ако не смятате, че е и най-грозният електромобил. Футуристичният екстериор на BMW i3 е от онези фактори, които карат хората или изобщо да не харесват нещо, или да го намират за изключително красиво. Каросерията му е изработена от ултра леки карбонови панели в два цвята, допълнена от големи нископрофилни гуми, а широкото пространство вътре предразполага към усещане за специалност заради дървените елементи на таблото.

bmw i3

Най-достъпен: Nissan Leaf

Само 29 000 долара и то за новия Leaf II. Наистина е добра цена за чисто нов модел електроавтомобил и тя не е за сметка на екстрите. Модификациите на Leaf си остават и сега сред най-достъпните електрически коли от години насам. Пробегът е увеличен до 240 км. и макар още да не е най-подходящата кола за дълги разстояния, е идеална ако искате с малко пари да спестите много на природата.

nissan leaf

Най-добро съотношение цена/пробег: Chevy Bolt EV

Ако не искате да избирате между издръжливата, но и доста скъпата Tesla, и евтиният, но пък с малък пробег Nissan, то това е колата. Chevy Bolt EV е подходяща за всеки с цена малко над Leaf (37 000 долара) и пробег между зарежданията от 380 километра.

chevrolet bolt ev1

Най-добър кросоувър/SUV: Kia Soul EV

Мятате семейството и потегляте по задачите, докато опазвате околната среда и въздуха на съгражданите си. Демонстративно. Kia Soul EV може да мине под 150 км. с едно зареждане, което е напълно достатъчно в случая. Към момента единственият друг електрически кросоувър на пазара е Tesla Model X и е на двойна цена. Ако обаче не бързате, редица други компании планират скоро пускането на подобни модели.

kia soul

Ако придобиването на електроавтомобил засега не ти е по джоба – спокойно. Със скоростта на развитие на света, скоро те ще са още по-достъпни. А засега може поне да се погрижиш за здравето на своя автомобил, дори и да не ти достигат средства – с обратния лизинг от Maxo на стойност между 3 000 и 30 000 лв. според оценката на колата ти. При това не спираш да я ползваш по време на изплащането.

Разбери повече

 

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Каква кола би си купил Дядо Коледа?

Каква кола би си купил Дядо Коледа?

Любопитни предположения на какъв „коледомобил“ би се спрял белобрадият старец днес, за да разнесе всички подаръци в празничната нощ.

Отопление на дома

Отопление на дома

Винаги трябва да вземате предвид плюсовете и минусите на видовете отопление за дома преди да решите кой е най-подходящия за вас.

Ползите на споделеното придвижване

Ползите на споделеното придвижване

С колеги, приятели или дори с непознати, съвместното пътуване може да е не само забавно приключение, а и начин да оптимизираш транспортните си разходи.

Градски транспорт или личен автомобил?

Градски транспорт или личен автомобил?

Често водена дискусия, с разнообразие от аргументи „зa” и „против“, която може да продължи безкрайно. А ето и нейното начало.