5-те най-добри електромобили до момента!

5-те най-добри електромобили до момента!

Само преди десетина години идеята, че ще шофираме електроавтомобили все още изглеждаше като извадена от научната фантастика и твърде екзотично намерение. И все пак, към днешна дата, вече на всички е ясно, че скоро именно електрическият ще бъде масовият автомобил. Постепенно производители и власти по целия свят преодоляват пречка след пречка: Твърде нисък пробег, трудно зареждане, ниска мощност и т.н.

И не само! Електроавтомобили стават дори по-мощни и по-красиви от бензиновите си събратя.

Ето и най-добрите електрически автомобили досега, всяка с преимущества в различна сфера.

Най-добро представяне: Tesla Model S P100D

Закъде без най-известният производител?! Tesla Model S P100D не е просто бърза, това е най-бързата кола, която може да си купите… засега, тъй като Model 3 скоро може да промени този факт. Ускорява до 100 км./ч. за 2,5 секунди и може да изминете 500 км. с едно зареждане.

tesla s p100d

Най-луксозен: BMW i3

Хм, освен ако не смятате, че е и най-грозният електромобил. Футуристичният екстериор на BMW i3 е от онези фактори, които карат хората или изобщо да не харесват нещо, или да го намират за изключително красиво. Каросерията му е изработена от ултра леки карбонови панели в два цвята, допълнена от големи нископрофилни гуми, а широкото пространство вътре предразполага към усещане за специалност заради дървените елементи на таблото.

bmw i3

Най-достъпен: Nissan Leaf

Само 29 000 долара и то за новия Leaf II. Наистина е добра цена за чисто нов модел електроавтомобил и тя не е за сметка на екстрите. Модификациите на Leaf си остават и сега сред най-достъпните електрически коли от години насам. Пробегът е увеличен до 240 км. и макар още да не е най-подходящата кола за дълги разстояния, е идеална ако искате с малко пари да спестите много на природата.

nissan leaf

Най-добро съотношение цена/пробег: Chevy Bolt EV

Ако не искате да избирате между издръжливата, но и доста скъпата Tesla, и евтиният, но пък с малък пробег Nissan, то това е колата. Chevy Bolt EV е подходяща за всеки с цена малко над Leaf (37 000 долара) и пробег между зарежданията от 380 километра.

chevrolet bolt ev1

Най-добър кросоувър/SUV: Kia Soul EV

Мятате семейството и потегляте по задачите, докато опазвате околната среда и въздуха на съгражданите си. Демонстративно. Kia Soul EV може да мине под 150 км. с едно зареждане, което е напълно достатъчно в случая. Към момента единственият друг електрически кросоувър на пазара е Tesla Model X и е на двойна цена. Ако обаче не бързате, редица други компании планират скоро пускането на подобни модели.

kia soul

Ако придобиването на електроавтомобил засега не ти е по джоба – спокойно. Със скоростта на развитие на света, скоро те ще са още по-достъпни. А засега може поне да се погрижиш за здравето на своя автомобил, дори и да не ти достигат средства – с обратния лизинг от Maxo на стойност между 3 000 и 100 000 лв. според оценката на колата ти. При това не спираш да я ползваш по време на изплащането.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече