10-те най-лесни за поддръжка автомобили

10-те най-лесни за поддръжка автомобили

Разходите за поддръжка често остават на по-заден план при избора на нов автомобил. В същото време са не по-маловажни от показатели като цена или разход на гориво. Колко и какво се разваля по-често, цените на консумативите, ремонтите и частите – в дългосрочен план ще бъде от значение и винаги е добре да го предвидите при търсенето на кола. Ето и най-честите случаи на поддръжка или подмяна на консумативи

  • Накладки
  • Ремъци
  • Смяна на масло
  • Свещи
  • Профилактика на климатик
  • Смяна на гуми

И това е само началото, в течение на времето и годините могат да възникнат разнообразни проблеми, които често са и специфични за конкретни модели. С други думи, както сравняваме автомобилите по показатели като комфорт, разход, ускоряване, мощност и пр., така може да ги сравняваме и по отношение на потенциалните ремонти и поддръжка.

Toyota Corolla

toyota corolla

Corolla неслучайно продължава да е най-продаваната кола в света от години и в челните позиции от пускането си изобщо през 1966 г. Ако някой се е отказал от този модел, то е просто защото и най-доброто в даден момент започва да омръзва. Самата кола също не е във високия ценови клас, а поддръжката й е сред най-евтините, което я прави толкова търсена. Най-честите регистрирани проблеми с Toyota Corolla са с датчика на двигателя и с изпарителя (EVAP-системата).

Honda Accord

honda accord

И този модел съществува от десетилетия и е сред най-търсените заради редица предимства. Може да не е сред най-луксозните коли, но обикновено е по челните места в рейтингите за сигурност. По-новите модификации на Honda Accord най-често правят проблеми със запалването.

Honda CR-V

Honda CR-V

Преди време Honda CR-V беше избрана за най-надеждния автомобил, произвеждан някога. За първи път моделът е представен през 95-а. Средните разходи за поддръжка са 380 долара годишно, а най-честият ремонт, който се налага да се прави на този автомобил, е смяна на накладките.

Subaru Impreza

subaru impreza

Subaru Impreza вече е в петата си генерация и е сред най-популярните модели на компанията, а и като автомобил за рейсинг. Поддръжката му е сравнително евтина, но понякога прави проблеми с гарнитурата на главата, чийто ремонт може да ви излезе солено.

Chevrolet Spark

chavrolet spark

Chevrolet Spark се нарежда сред най-евтините за поддръжка коли, а паралелно с това е на приемлива цена и с висок рейтинг на надеждност. С други думи и като цена при момента на закупуване, и дългосрочно погледнато, това е доста добър избор.

Kia Soul

kia soul

Kia Soul е на челните места в класацията за най-евтини коли за поддръжка в протежение на 10 години. Автомобилът е с 5-звезден рейтинг за сигурност, какъвто имат много малко коли. На пазара вече има и изцяло електрически модел.

Nissan Versa

nissan Versa

Nissan Versa също влиза в класацията с най-евтини за поддръжка автомобили в рамките на 10 години. Колата е с достъпна цена, а особено преимущество са и размерите. Versa разполага с достатъчно вътрешни пространство, за да бъде чудесна семейна кола.

Scion xB

scion xB

Този малко странен на вид автомобил вече не се произвежда, но иначе фигурира във всяка една класация по ниски разходи за поддръжка. Колата се произвеждаше от Toyota, чиито автомобили като цяло са с по-ниски разходи.

Kia Optima

Kia Optima

И не само Kia Optima. Автомобилите на корейския производител като цяло се нареждат сред евтините за поддръжка – на 14-о място от общо 30.

Toyota Prius

Toyota Prius

Prius-ът е абсолютен първенец във всички подобни класации. Добра цена, евтина поддръжка и приличен разход, предвид че е хибрид. Може да не е най-мощният автомобил, но има висок рейтинг за надеждност. Според данните, най-често дава дефекти на дисплея на таблото. Неслучайно вече се произвеждат над 1 милион автомобила годишно.

Разбира се, винаги съществува малшансът да попаднете на някое изключение от правилото. Но дори и да се окажете във финансово затруднение покрай автомобила си, самият той може да ви помогне като го използвате за обратен лизинг от Maxo. Той е на стойност от 3000 до 100 000 лв. и срок на изплащане до 60 месеца, през които продължавате да ползвате колата си както преди.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече