10-те най-достъпни кабриолети за лятото

10-те най-достъпни кабриолети за лятото

Лятото е вятър в косите и звезди в очите, нали така? Дори да не приемате клишетата буквално, надали поне веднъж да не сте си мечтали това да стане факт. Вятърът да брули лицето ви по летните пътища, а нищо да не спира взора към дневното или нощно небе, когато спрете. С други думи, мечтали сте си за кабрио. Доста екзотичен и сравнително рядък избор по нашите ширини, вероятно заради умерения климат и наличието на зима. Но, това по никакъв начин не трябва да ви спира да изпълните мечтите си.

Около кабриолетите витаят митове, че в хладно време може да ви духа, при дъжд да тече, а зимата да е студено. Това не е съвсем вярно, освен ако не попаднете на повредена кола. Съвременните са добре уплътнени и традиционно имат по-мощна климатична система, която да може да поддържа температурата в студено време.

Но да пристъпим към въпроса, кои са най-достъпните и качествени кабриолети?

Mazda MX-5

Това е един от най-стилните сред достъпните кабриолети. Можете да намерите предходни модификации втора ръка за цени между 5 и 10 хил. лв. (е, или нагоре). Новата MX-5 е близо 40 хил. лв, но пък ако я видите, ще се влюбите.

Mazda MX-5

Mini Convertible

Какво по-добро от комбинацията между класическото Mini с автентичния си островен вид и кабрио вариант? Цените на старо започват от 6-7 хил. лв., а ново е 50 хил. лв. Но със сигурност ще ви придаде индивидуалност.

Mini Convertible

Fiat 124 Spider

Класика в жанра или горе-долу така изглеждат кабриолетите, които сте виждали в старите филми. Е, сега е с доста осъвременен, но все пак консервативен дизайн. В България ще го откриете по-трудно, но цените за употребяван са към 20 хил. лв.

Fiat 124 Spider

Toyota Aygo X-Wave

Aygo X-Wave е истинският начин да се отличите. Води се градски автомобил и не е типичното кабрио, но необичайният екстериор и вътрешните удобства могат да компенсират всичко останало.

Toyota Aygo X-Wave

Peugeot 108 TOP

Още един градски автомобил, който изненадва със своята елегантност. За цена от 20 хил. лв. за нов, дори не си струва да се замисляте.

Peugeot 108 TOP

Citroen C1 Airscape

Този хечбек е напълно сериозен, когато говорим за индивидуалност. Опциите са разнообразни и варират от всякакви цветове до всякакви екстри. Отново градски и напълно достъпен автомобил.

Citroen C1 Airscape

Fiat 500C

Прилича ли ви на Mini? И има същия чар. Макар и да изглежда миниатюрен Fiat 500C спокойно събира четирима души в купето.

Fiat 500C

Renault Twingo

Френското миньонче не е типичен кабриолет, но пропуска вятър в косите. На всичкото отгоре е достатъчно широка за удобството на пътниците, а заедно с това и достатъчно компактна за лесно паркиране.

Renault Twingo

Ford Focus CC

Американски автомобил с италиански привкус. Истината е, че това отне доста време, но резултатът си заслужава. Любопитен факт е, че идеята съвсем не е била това да бъде кабрио, но дизайнерите са променяли концепцията в движение.

Ford Focus CC

VW Beetle Cabriolet

Автомобилната икона се сдоби с какви ли не разновидности, така че кабрио модификацията не е изненада. Класика, стил и история. Каква е тя, може да прочетете в „Автоистория: Любимият VW Beetle - по заръка и дизайн на Хитлер“.

VW Beetle Cabriolet

Надяваме се успяхме да приближим лятото с още една мъничка крачка с тази галерия. Скоро ще дойде времето на отпуските и екскурзиите. А при нужда от финанси е важно да знаете, че може да вземете кредит срещу автомобила си. С обратния лизинг на Maxo може да получите до 100 000 лв. за срок до 60 месеца, при това докато продължавате да карате автомобила си.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече