Кои са 8-те най-скъпи коли в света?

Кои са 8-те най-скъпи коли в света?

Знаете ли кое е общото между Уорън Бъфет, Марк Зукърбърг и основателя на ИКЕА Ингвар Кампрад? Всъщност са две неща. Първото е, че и тримата са милиардери. Второто е, че и тримата карат евтини коли. Всъщност Кампрад едва наскоро се е отказал от любимото си Volvo от ’93-а, защото вече е твърде неекологично и опасно. Настоящият автомобил на Зукърбърг струва 22 хил. долара, а Бъфет с доста увещания сменил стария си Кадилак с по-нов, но отново не скъп. Скромните богаташи не са само тези тримата, но както знаем, повечето обичат да си дават парите за по-скъпи и луксозни играчки.

А и кой би искал да гледа класация на таратайки? Така че е ред да прегледаме опциите за ексклузивни автомобили, които всеки би искал да притежава. Вече прегледахме актуалния списък на най-луксозните коли в света. Повечето от тях се правят по поръчка или в „серия“ от единични до максимум няколкостотин бройки и цената им е в размер на милиони. Никой не знае с абсолютна сигурност колко точно, защото в луксозния сегмент автопроизводителите действат на принципа „щом не се свениш да попиташ, значи можеш и да си я позволиш“. При най-скъпите серийни автомобили също има голяма доза субективност, защото всякакви подобрения и добавени екстри могат да надуят неимоверно цената на всеки един от тях.

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur

Цена: 189 000 долара

Може да сте свикнали Bentley-тата да са скоростни двувратки, но последният Flying Spur от 2018 г. доказва, че купето с четири врати по никакъв начин не променя усещането. Ентусиастите пък твърдят, че за шофьорското изживяване няма голяма разлика дали ще изберете варианта с V8 или W12 двигател. Но може да ви впечатли, че тапицерията вътре е шита на ръка.

Lamborghini Huracan LP 580-2

Lamborghini Huracan LP 580-2

Цена: 199 800 долара

Дръзкият, ъгловат екстериор на Lamborghini Huracan LP 580-2 от 2018 г. няма как да ви подведе: може да очаквате всичко от тази кола, включително и много, много високи скорости. Автомобилът е с V10 двигател, 5,2 кубика, 580 коня и 7-степенна автоматична трансмисия.

Mercedes-AMG SL65

Mercedes-AMG SL65

Цена: 220 775 долара

Едва ли има какво повече да желае човек. На първо място SL65 има 6-кубиков V12 двигател с двойно турбо, 621 к.с. и ускорява до 100 за 3,7 секунди. Второ, автомобилът е кабрио, а това е най-добрият начин да усетите ефекта от възможностите за ускоряване и да слушате рева на огромния двигател.

Lamborghini Huracan 610-4 Coupe

Lamborghini Huracan 610-4 Coupe

Цена: 238 600 долара

„Ураганът“ впечатли всички още при представянето си през 2014 г. с невероятното си ускоряване за 2,5 секунди и максималната скорост от 325 км/ч. Оттогава става все по-бърз. Може да избирате между задно предаване или задвижване на всички колела, а 5,2-литровия V10 двигател може да ви предложи от 580 до 640 к.с. според модификацията.

Ferrari 488 GTB

Ferrari 488 GTB

Цена: 252 800 долара

488 GTB може да стигне до 8 000 оборота с 3,9-кубиковия си V8 двигател, който разполага с 661 коня и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Ако искате да ви „отвее главата“, може да го получите и във вариант със свалящ се покрив.

McLaren 720S Coupe

McLaren 720S Coupe

Цена: 288 845 долара

Наследникът на McLaren 650S си има 710 конски сили, които се предават към задните колела и в добавка към това разполага с дрифт-режим. Но това не означава, че е само за състезатели. 720S разполага с много повече удобства, отколкото може да предположите, както и инфотейнмънт система с тъч-скрийн на таблото.

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Цена: 294 950 долара

Ако разполагате с 300 хиляди долара и обмисляте да ги дадете точно за Aston Martin, то вероятно е защото държите същото толкова на външния вид, колкото и на възможностите на автомобила. Vanquish трудно може да се мери по параметри с повечето суперколи от ранга си и с размерите си е далеч от спортна кола, но това може само да увеличи удоволствието ви на пътя. И все пак, 580-те коня не са никак малко.

Hennessey Venom GT

Hennessey Venom GT

Цена: 1,2 млн. долара

Прескочихме доста напред в цената, но има защо. Hennessey Venom е създаден върху основата на британските Lotus Elise и Lotus Exige. Автомобилът е преработен от тексаската компания за тунинг Hennessey и се цели в титлата за най-бързия сериен суперавтомобил в света. Това означава, че тексасците са успели от 8-литрово V8 двойно турбо някак си да изкарат 1244 коня.

Не бихте ли дали милион за това бижу? Малко са много. Но пък ако се целите в сума между 3000 и 30 000 лева, кандидатстването за обратен лизинг от Maxo е по-бързо от времето, за което прегледахте статията. Срокът за изплащане е до 48 месеца, а през това време продължавате да ползвате автомобила си.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече