Сезон Формула 1 2018: Какво ни предстои да видим

Сезон Формула 1 2018: Какво ни предстои да видим

По-малко от месец остава до старта на тазгодишните състезания от Формула едно с Гран при на Австралия в Мелбърн (25 март). Новите болиди са представени, предсезонната подготовка започна с тестови състезания в Барселона, първите от които бяха съпътствани от сняг и спорове. Новостите около новия сезон не са малко, затова ето какво може да очаквате от Формула 1 през 2018:

Какво се случва с Хамилтън?

Въпросът, дали това не е последен сезон на Люис Хамилтън с Мерцедес, е един от основните сюжети тази година. Договорът на британеца е до края на годината и все още няма яснота, дали ще бъде удължен. Спортният директор на Мерцедес Тото Волф коментира, че е „само въпрос на време“, но така или иначе официална позиция или факт все още няма. Хамилтън е звездата на Мерцедес с три шампионски титли за последните 4 години. Самият той също посочи, че очаква да подпише договор преди старта на сезона. Заедно с това Хамилтън получи покана от Макларън, което увеличи спекулациите за бъдещето му във Ф1.

Заканите на Ботас

Междувременно от Мерцедес обявиха, че Валтери Ботас ще е с предимство пред останалите в тима. Самият Ботас неколкократно коментира, че според него Хамилтън може да бъде победен. Така той вдигна летвата пред себе си за сезон 2018 след като миналата година (която беше първата му в Мерцедес) остана 58 точки зад Люис Хамилтън.

Нико Розберг става коментатор и официално подкрепи Хамилтън

Шампионът на Мерцедес от 2016 г. Нико Розберг стана част от екипа на германската телевизия RTL. Той ще коментира състезанието за германските зрители на мястото на Ники Лауда. Бившият съотборник на Хамилтън даде и прогноза за Ф1 2018 г. като отново предвиди първото място за Люис.

Рикардо държи Ред Бул в напрежение

Подобни вълнения има и около друга звезда на Формула 1 – Даниел Рикардо, чийто договор с Ред Бул също изтича в края на годината. Той обаче обяви, че не възнамерява да бърза и ще изчака първите няколко състезания от календара, преди да вземе решение дали и с кого да подписва. Рикардо дори не изключи възможността да се присъедини към Мерцедес и да се състезава рамо до рамо с Хамилтън.

Болидите – с допълнителна сигурност и нови цветове

От тази година болидите за Ф1 са с нова система за сигурност върху кокпита – halo (ореол). Той е задължителен за всички болиди и първоначално предизвика критики, че ограничава видимостта. В действителност обаче става въпрос за почти незначителен процент от видимостта.

Повечето отбори вече представиха обновените автомобили. Най-много спекулации имаше около Ферари и слуховете за смяна на традиционния червен цвят с тъмен нюанс. Оказа се обаче, че това не е вярно и единствената промяна в тази насока е, че червеното е повече заради отпадането на спонсора „Сантандер“.

Заради ореола Ред Бул трябваше да премахнат т.нар. акулски перки.

Болидът на Макларън пък се появи в наситено оранжев цвят „папая“ и това е най-драстичната промяна по външен вид на досега представените автомобили. Макларън смениха и досегашния двигател на „Хонда“ с такъв на „Рено“.

Можеш и ти да направиш автомобила си СУПЕР кола.

Малки деца сменят манекенките

От началото на този сезон на 25 март в Мелбърн на стартовата решетка вече няма да виждаме красиви момичета. Ръководството на Формула 1 реши да прекрати традицията заради противоречие с обществените норми. Вместо това на тяхно място ще бъдат избирани и поставяни деца, които, според ръководството, биха били радостни да се срещнат с идолите си.

Собствена телевизия, без реклами и с много възможности

Една от най-вълнуващите новости ще е възможността феновете да гледат любимото си първенство на онлайн телевизия - F1TV Pro. Там няма да има реклами, платформата ще предлага гледна точка от всеки болид и ще могат да се проследяват двама състезатели едновременно. За съжаление още няма информация, дали тя ще бъде достъпна и в България.

В България обаче може да направите следното: Може да получите до 30 000 лв. обратен лизинг с помощта на автомобила си от Maxo. С парите може да направите нововъведения по автомобила си, който ще продължите да ползвате, докато изплащате заема. А може да направите и друго – да посетите някое Гран при и да наблюдавате на живо любимото си състезание.

 

Гъвкаво финансиране до 100 000 лв.

Научи повече