Назад към всички

Ако имате милион долара, може да си купите това...

Ако имате милион долара, може да си купите това...

Добре де, сигурно не разполагате с 1 млн. долара, с които да се чудите какво да правите… Но това не пречи да сте подготвени за невероятни събития като печалба от тотото или пък наследство от добре забравена леля…

Удоволствието да притежаваш такъв скъп автомобил е безценно, ако човек може и има смисъл да си го позволи. А причините една кола да струва толкова много пари, може да бъдат разнообразни: Уникалност в интериора или екстериора, при използваните материали, двигателя или допълнителните функции, труда и ръчната изработка. Някои от тези коли са скъпи, защото в тях има реално вградени скъпоценни камъни и дори злато, които повишават цената им и това в определени случаи може да е в пъти над милиона (виж „12-те най-луксозни автомобила в света”).

За съжаление тези автомобили не са скъпи само като първоначална инвестиция, но и като поддръжка. Например, за да смените маслото на Bugatti Veyron ще ви трябват 20 000 долара! Естествено, ако имате един милион за харчене за автомобил, надали подобни допълнителни разходи ще ви тревожат толкова. Ето и някои възможности:

Rimac Concept One

Rimac Concept One

Хърватската компания Rimac Automobili планира да произведе 88 екземпляра от суперколата Concept One. Особеното при нея е, че е изцяло на електричество, което я превръща и в най-скъпият електромобил в света към момента. Е, концептуален такъв, но пък хърватите вече имат сключени договори, така че скоро може да е факт.

Galpin GTR1

Galpin GTR1

Вероятно никога не сте чували за компанията Galpin Auto Sport, но базирания в Лос Анджелис производител пуска GTR1 с изцяло карбонов екстериор и заето от Ford GT шаси. V8 двигателят с двойно турбо има мощност от 1024 конски сили.

Pagani Huayra

Pagani Huayra

С двигател на Mercedes, 12 цилиндъра, 700 конски сили и максимална скорост от 370 км/ч, Huayra е почти смъртоносна. Неслучайно е кръстена на южноамерикански ураган.

Zenvo ST1

Zenvo ST1

Най-екстремния датски автомобил може да развие скорост до 375 км/ч и да ускори от 0 до 100 за 2,9 секунди. Произведени са само 15 екземпляра.

SSC Tuatara

SSC Tuatara

SSC е наследника на Shelby Super Cars (очевидно съкращение) и е един от най-бързите автомобили. А мощността може да ви изненада приятно – 1350 конски сили, затворени в 6,9-кубиковия двигател.

Maserati Birdcage 75th

Maserati Birdcage 75th

Ако не беше характерния бял цвят, човек може да го обърка с Батмобилът заради гигантския стъклен покрив. За разлика от предходните автомобили, този вероятно е единствен, защото така и си остава само концептуален. Освен това за него ще ви трябват три, а не един милион.

Dagger GT

Dagger GT

Цели 2000 конски сили са затворени в луксозната обвивка на Dagger GT. Това в случая отговаря на 500 км/ч максимална скорост… Цената е „само“ 1,5 млн. долара, което е наистина евтино за автомобил от този тип, с тези параметри и в конкретната ниша.

Laraki Epitome

Lareki Epitome

Автомобилът с извънземно име и извънземен вид е разработен въз основата на Corvette в Северна Африка. Произведени са само 9 такива автомобила, но пък ще ви трябват и само 2 млн. долара за някой от тях. За тези пари поне драстично ще се различавате, отколкото ако дадете подобна или по-висока сума за някакъв си там Rolls Royce, например…

Набелязахте ли си вече следващата автомобилна покупка? За съжаление не можем да ви помогнем с такива драстични суми, но за абсолютно всякакви разходи от 3000 до 30 000 лв. може да разчитате на Maxo и на автомобила си, с помощта на който може да получите обратен лизинг със срок на изплащане до 48 месеца. През това време продължавате да ползвате колата си както преди. И ако я обичате достатъчно, за вас може да носи и многомилионна стойност.

Разбери повече

 

Виж всички полезни съвети

Виж всички полезни съвети
Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Стартиране на бизнес от нулата - първи стъпки

Често ти се случва да мечтаеш да имаш собствен бизнес? Подготвили сме няколко стъпки, които да ти служат в началната фаза, точно, когато започваш да градиш плановете си.

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Как да планираш перфектната семейна почивка?

Все още нямаш идея как да почиваш със семейството си? Следва списък с въпроси, по който може да се ръководиш, докато планираш семейната си почивка. Да започваме!

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Безопасното шофиране: 5 основни съвета

Когато си зад волана, независимо дали си сам или возиш пътници, безопасното шофиране трябва винаги да бъде основната ти грижа. Ето някои от нашите съвети.

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

Пътуване по време на пандемия - не тръгвай без тези неща!

В тази статия ще си поговорим кои са най-важните предпазни мерки, които да си осигуриш преди да тръгнеш, с цел да минимизираш рисковете за теб и семейството ти.